Uitnodiging werksessie Gevolgen brancheverbreding op bedrijventerreinen Veenendaal

Datum: 1 September 2021
Aanvang: 18:00
Locatie: Raadszaal in het Gemeentehuis

Beste ondernemer, eigenaar of anderszins betrokkene,

De gemeente Veenendaal heeft recent haar detailhandelsbeleid geactualiseerd. In de raadsvergadering zijn twee moties (M2021.13 en M2021.14) aangenomen waarin wordt gevraagd om de mogelijkheden naar de verbreding van de bestemmingen voor detailhandel op bedrijventerreinen te onderzoeken. Om na te gaan wat de effecten kunnen zijn van brancheverbreding op bedrijventerreinen hebben we als gemeente adviesbureau Bureau Stedelijke Planning gevraagd om een onderzoek uit te voeren naar de voordelen en consequenties van de brancheverbreding.

In de quickscan wordt ingegaan of er op basis van huidige regelgeving, jurisprudentie, beleid of anderszins als aanvulling op ABC andere detailhandel branches, waaronder (elektrische) scooters en (elektrische) fietsen, stepjes en drones toegestaan kunnen worden op bedrijventerreinen. En ook welk effect deze brancheverruiming op de huidige detailhandelsstructuur heeft.

Naast beleidsanalyses en een eerste toets aan de Europese Dienstenrichtlijn (relevant bij branchebeperkingen) wensen we ook uw inzichten mee te nemen in de conclusies. Wij vinden uw inbreng van belang, want als ondernemer, eigenaar of anderszins belanghebbende weet u het beste wat nodig is op het gebied van vestigingen voor fietsenzaken, de kracht en problematiek in de binnenstad van Veenendaal en de situatie op de bedrijventerreinen.

Bij deze willen we u uitnodigen voor de werksessie op woensdagavond 1 september 2021.

Agenda (voorlopig) voor woensdag 1 september 2021:

18:00 – 18:30 : Inloop met een broodje

18:30 – 18:35 : Welkom en introductie door gemeente

18:35 – 20:00 : Werksessie door Bureau Stedelijke Planning

                        – Presentatie: De situatie betreft branchering in Veenendaal

                        – Aan de slag! Uw inzichten en mening in kaart

20:00                Afsluiting

Wij stellen uw deelname zeer op prijs en horen graag of u deze dag aanwezig bent. Mocht u echter verhinderd zijn, dan kunt u een vervanger sturen. Laat ons even weten om wie het gaat en wat zijn/haar rol is. Aanmelden mogelijk tot 30 augustus 2021:

https://www.stedplan.nl/aanmelden-veenendaal/

Bij afwezigheid op 1 september kunt u ook vragen of opmerkingen opsturen, zodat Bureau Stedelijke Planning deze mee kan nemen in hun rapportage:

https://www.stedplan.nl/vragen-veenendaal/

Tot 1 september!

Met vriendelijk groet,

Toine Hooft en Ellen Scholten (Bureau Stedelijke Planning), 
Herman van Rijnbach en Jan Heijkamp (Gemeente Veenendaal)

Praktische informatie:
Datum:             1 september 2021
Tijd:                 18:30 – 20:00
(vanaf 18:00 inloop met broodjes – geeft u eventuele dieetwensen door)
Adres:              Raadhuisplein 1, Veenendaal
Ruimte:            Raadszaal
Parkeren:         Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets, onder het Gemeentehuis is betaald parkeren aanwezig.

Situatie Corona: Zoals de situatie er nu uit ziet zijn er 50 plaatsen in de Raadszaal en tribune waarbij de anderhalve meter in acht genomen wordt. Ook kan de situatie veranderen door aangescherpte maatregelen, dan hoort u dit zo snel mogelijkAanmelden voor dit evenement

Ik wil mij aanmelden voor dit evenement

Word lid van de BOV

Bent u ondernemer in de handel, industrie of zakelijke dienstverlening? Sluit u dan aan bij dit dynamische netwerk van ruim 700 ondernemers!
Ik wil lid worden van de BOV