Ga terug naar alle nieuwsberichten

Ondernemers op de korrel

Tijdens de Prinsjesdaglunch ging Bram Faber van Schuiteman Accoutants & Adviseurs in op de maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd in de Miljoenennota. Daarbij heeft men duidelijk het bedrijfsleven op de korrel als het gaat om lastenverzwaring, zo concludeerde Bram. ‘Een jaar geleden zaten we nog in de coronacrisis, niet wetende dat de oorlog in Oekraïne nog veel meer impact zou hebben. Het kabinet wil de koopkracht repareren. En het geld daarvoor moet vandaan komen bij vermogenden en bedrijven.’ Hoe de regering dat wil doen en wat de gevolgen zijn, ziet u in de presentatie van Bram in de bijlage.

Aansluitend kwam financieel journalist en econoom Martin Visser aan het woord. Hij waarschuwt dat een groot deel van de prijsstijgingen nog niet doorgekomen is bij de consument, dus dat we nog het nodige kunnen verwachten. Hij zette allerlei ontwikkelingen overzichtelijk op een rij en bracht in zijn betoog onder andere het onderscheid aan tussen incidentele en structurele oorzaken van de historisch hoge inflatie. U leest er alles over in de andere bijlage. 

Wat verder duidelijk werd, is dat er nog veel onduidelijk is. Welke maatregelen gaan doorgevoerd worden en vooral hoe worden een aantal voornemens verder uitgewerkt? In ieder geval werden de heldere uiteenzettingen gewaardeerd door de circa 80 aanwezigen.

En Angelique Ottens zorgde nog voor een vrolijke noot: zij had haar oproep om deel te nemen aan de Beursvloer op 20 oktober verpakt in een zakje chocolaadjes, die iedereen mee naar huis kreeg. De sprekers ontvingen uiteraard ieder het bekende BOV-kistje met lokale, regionale en fairtrade producten, samengesteld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en geleverd door Veenendaal4Fair. U vindt de foto’s hier.


Gepubliceerd op: 22 September 2022