Bedrijventerreinen

Veenendaal is een ondernemende gemeente met ruim 66.000 inwoners. De zeven bedrijventerreinen zijn goed onderhouden en uitstekend bereikbaar:

  • direct langs de A12
  • dichtbij de A30 – A1 aan de noordkant
  • in de buurt van de A15 aan de zuidkant.

Via vier Coöperatieve Verenigingen regelen de ondernemers zelf allerlei praktische zaken en worden aanmerkelijke voordelen behaald door zaken collectief te regelen. Van beveiliging tot pandnummering en van postservice tot verzekeringen.

Verder kunnen ondernemers een beroep doen op de parkmanager, Sijmen van Dommelen, als het gaat om het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Hij draagt ook zorg voor allerlei initiatieven en projecten, zoals het collectieve beveiligingsproject, waaronder KVO-B. Hij is de verbindende schakel tussen de ondernemers, de ondernemersvereniging en de bestuurlijke en ambtelijke vertegenwoordiging van de Gemeente Veenendaal.

Op ieder bedrijventerrein is weliswaar sprake van diversiteit qua branches, maar elk gebied heeft wel een eigen specialiteit:

Het Ambacht/Nijverkamp

Bedrijventerreinen Het Ambacht en Nijverkamp liggen naast elkaar aan de zuidkant van Veenendaal. Dankzij revitalisering zien de terreinen er goed onderhouden uit met een duidelijke bewegwijzering.

Hier is voornamelijk maakindustrie gevestigd tot en met de hindercategorie gemiddeld. Ambacht/Nijverkamp heeft een bruto oppervlakte van 183,4 hectare met een netto uitgifte van 138,5 hectare.

De Batterijen

Als enige en jongste bedrijventerrein van Veenendaal ligt De Batterijen ten noorden van de A12. De situering van een aantal grote ICT-bedrijven langs de snelweg, draagt bij aan de profilering van Veenendaal als ICT-stad in de Food Valley.

Wie op zoek is naar een mooie bouwkavel op een ruim opgezet en goed georganiseerd bedrijventerrein, moet zich zeker eens verdiepen in de mogelijkheden die de Batterijen biedt.

Compagnie

Op de Compagnie zit een interessante mix van allerlei bedrijven. Een paar grote bedrijven en veel MKB, de nodige maakindustrie en wat zakelijke dienstverlening. De menselijke maat is een goede typering. Er is de nodige dynamiek vanwege bedrijven die uit hun jasje groeien en verhuizen. Daardoor staan er wat interessante panden klaar voor wie verhuisplannen heeft.

De Compagnie heeft zowel aan de noord- als aan de zuidkant zichtlocaties; aan de ene kant de A12 en binnen de bebouwde kom is de Grote Beer een belangrijke doorgaande route.

Compagnie Oost

Eén van de karakteristieken van Veenendaal is de riante autoboulevard langs de A12. Deze etalage langs de snelweg weerspiegelt de bedrijvigheid én de gastvrijheid van een gemeente die bezoekers met open armen verwelkomt.

Grenzend aan de Rondweg Oost en de oprit naar de snelweg is Compagnie-Oost logistiek gezien een A-locatie. Ook de niet-autobedrijven voelen zich hier uitstekend thuis en vele profileren zich nadrukkelijk langs de Grote Beer, de doorgaande route die langs Compagnie en Compagnie-Oost voert.

De Faktorij/De Vendel

Naast een aantal hoogwaardige, fijntechnische bedrijven zijn er op bedrijventerreinen De Faktorij en De Vendel voornamelijk zakelijke dienstverleners gevestigd. Sommige puur administratief en andere ICT-gerelateerd. Met name De Vendel is dé kantorenlocatie van Veenendaal, hoewel dat andere bedrijvigheid beslist niet uitsluit.