Reclamebelasting

Reclamebelasting: daar héb je iets aan!
De belasting waarvan de opbrengst regelrecht ten goede komt aan ondernemers, is de reclamebelasting. Het zijn namelijk de ondernemers zelf die bepalen dat het geld gebruikt wordt voor collectieve voorzieningen op de bedrijventerreinen. Wie reclamebelasting betaalt kan zich gratis aansluiten bij de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) én kan gebruik maken van collectieve inkoopvoordelen. Mail naar office@BOVeenendaal.nl voor een inschrijfformulier.

Zo werkt het
Wie gevestigd is op een bedrijventerrein en zichtbaar reclame voert, betaalt reclamebelasting. Gemeente Veenendaal heft de reclamebelasting en stort de opbrengsten in het Ondernemersfonds, waarna het naar rato verdeeld wordt over de bedrijventerreinen. Deze zijn ondergebracht in vier afdelingen van de BOV, die bestuurd worden door ondernemers: Het Ambacht/Nijverkamp, Faktorij/de Vendel, de Compagnies en De Batterijen.

Dit gebeurt er met de opbrengsten

  • Collectieve beveiliging: iedereen betaalt mee aan de collectieve beveiliging door een professioneel beveiligingsbedrijf. Hierdoor zijn de criminaliteitscijfers op de bedrijventerreinen drastisch gedaald.
  • Certificering KVO-B: dankzij dit veiligheidscertificaat krijgen ondernemers bij de meeste verzekeraars korting op hun verzekeringspremies.
  • Parkmanager Sijmen van Dommelen: hij zorgt ervoor dat alles schoon, heel en veilig is op de bedrijventerreinen, is het aanspreekpunt voor ondernemers op de bedrijventerreinen en de schakel met de diverse besturen.
  • Bijeenkomsten van de BOV: u ontmoet interessante sprekers en leert uw mede-ondernemers kennen.


Collectieve inkoopvoordelen
U kunt gebruik maken van deze collectieve inkoopvoordelen:

Verzekeringspremies via https://veenscollectief.nl/
Controle brandblusapparatuur www.bvdweijden.nl
Post haal- en brengservice www.xantonique.nl

Als BOV-lid krijgt u een eigen bedrijfsprofiel op Chainels, ons communicatieplatform. U ontvangt onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor interessante bijeenkomsten van zowel de BOV zelf als van een aantal partners.  

Meer weten?
Heeft u vragen over (het innen van) de reclamebelasting, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via belastingen@veenendaal.nl Wilt u meer weten over wat er met de opbrengsten van de reclamebelasting wordt gedaan, over het lidmaatschap van de BOV en wat u dit kan opleveren? Dan kunt u terecht bij de BOV via office@boveenendaal.nl