Cybermonitor

Skopos stelt een softwaretool tot onze beschikking die onze systemen, computers en menselijk handelen monitort. Deze tool is al vele jaren in gebruik bij hun klanten, waaronder accountantskantoren en verzekeringsmaatschappijen. De tool analyseert 24/7 of er kwetsbare software is geïnstalleerd en of er gaten in uw beveiligingssystemen zijn. Daarbij gebruiken zij geavanceerde tools, zoals darkweb scanning, datalek detectie, netwerk- en website scanners en phishing testen. Tevens kunnen de data gebruikt worden voor een audit. Zie het als een compleet 24/7 security operationscenter, dat voor verreweg de meeste bedrijven onbetaalbaar is: het is een waardevolle aanvulling op uw IT-afdeling of -dienstverlener.

Naar aanmelden   

Skopos detecteert en adviseert, IT beheert en implementeert 
Skopos detecteert en stuurt bij hoog-risicobevindingen direct een waarschuwing naar de IT-afdeling of het IT-bedrijf. U vindt doorlopend alle bevindingen terug in het dashboard en in de maandelijkse rapportages, inclusief advies.

Hoe gaat Skopos om met mijn persoonlijke gegevens? 
Skopos biedt inzicht in cyber risico’s dankzij de combinatie van krachtige technologie en ethische hackers. Skopos respecteert de privacy van haar gebruikers en zorgt dat persoonsgegevens vertrouwelijk worden behandeld. Dit kan u in detail nalezen in het privacy statement van Skopos. Een korte samenvatting: 
 
Wat gaat u installeren? 
Meer weten over wat u precies gaat installeren? Klik hier.  
 
Welke informatie verzamelt Skopos? 
De Skopos software verzamelt slechts minimale informatie. Als u toegang krijgt tot het platform, heeft Skopos nooit meer dan de volgende persoonsgegevens van u nodig:  
• Naam  
• E-mailadres  
• IP-adres  
 
Als de software van Skopos op uw computer of telefoon is geïnstalleerd zal Skopos, afhankelijk van uw gebruik, onderstaande gegevens ook verwerken:  
• Welke applicaties op uw computer of telefoon zijn geïnstalleerd; 
• Welke beveiligingsinstellingen zijn ingesteld op uw computer of uw telefoon (bijvoorbeeld: is de harde schijf gecodeerd of niet, is de firewall en antivirus actief en is Windows ge-update); 
• De antwoorden die u hebt gegeven op de vragenlijsten die aan u beschikbaar zijn gesteld. 
 
Wie kan deze informatie inzien? 
De werkgever heeft toegang tot het dashboard van Skopos waarmee deze inzicht krijgt in de cyberrisico’s. De informatie wordt gecodeerd op de computer en via een beveiligde verbinding naar het Skopos datacenter in Amsterdam verzonden. Daar wordt het continu geanalyseerd op risico’s. Skopos heeft geen toegang tot persoonlijke informatie, e-mails en documenten op uw computers.

Hoe installeer ik Skopos?  
Gebruikers met beheer-rechten kunnen Skopos zelf installeren. Uitrol via platformen als InTune zijn ook mogelijk. Lees hier de installatiehandleidingen. De Skopos agent wordt automatisch ge-update, dit kunt u in het portal activeren. De software kost weinig werkgeheugen en bandbreedte. De software werkt op Windows, Mac, Linux en smartphones zoals iPhone en Android.    
 
Over Skopos 
Skopos is een bedrijf van ethische hackers wat al jarenlang software ontwikkelt. Skopos is ontworpen vanuit de principes van security by design en privacy by design. Dit betekent dat de relevante kwaliteitseisen over veiligheid en privacy ‘by design’ in het product zijn geïntegreerd. De meeste medewerkers van Skopos komen uit Veenendaal en u kunt bij hen langskomen om verder te praten over cybersecurity voor uw bedrijf. De accountants van Schuiteman werken samen met Skopos voor de cybersecurity van hun cliënten. Skopos is bezig met de ISO27001 certificering en verwacht in het najaar van 2022 gecertificeerd te zijn.  

Naar aanmelden