Ga terug naar alle blogs

INNAX – lokaal betrokken en op DOE!

INNAX is een Veens bedrijf, gevestigd aan de Plesmanstraat Het verbaasde mij dat we vroeger praktisch alle projecten buiten Veenendaal hadden. Om hier verandering in te brengen, hebben we binnen INNAX het project “WeLocal” gestart, waardoor we extra betrokken zijn bij onze nabije omgeving kregen. We zijn in de afgelopen jaren daardoor meer lokaal betrokken geworden.

Het leek ons een flinke uitdaging om deze stap te nemen, maar al snel voelde het heel logisch. Het mes sneed namelijk aan meerdere kanten! Een paar voordelen uit onze praktijk:

 • Minder reistijd
  De reistijd wordt (alternatief; is) stukken minder, in plaatst van de auto te pakken kan ik nu naar lopen. (en wie mij een beetje kent weet dat ik frequent last heb van mijn rug en dan is lopen ook daar een goede remedie tegen 😉). Naast de reistijd scheelt het natuurlijk ook in de CO2-emissie. De auto is praktisch niet meer nodig.
   
 • Eenvoudig de versterking te vinden
  Door lokaal betrokken te zijn kunnen we een aantal projecten aan elkaar verbinden. Denk aan de ambitie als gemeente om in 2035 energieneutraal te zijn. Dit is onder andere gericht op bedrijven en bewoners. Een nieuw schoolprogramma bij “Het Perron” draagt via de leerlingen van de school ook bij in de gezinnen en daarmee de bewoners van Veenendaal.
   
 • Naamsbekendheid
  Onze bekendheid in Veenendaal is gestegen, zowel voor de klanten in onze omgeving als ook voor de gezinnen van onze medewerkers. Hoe leuk is het dat je met je gezin langs de projecten van je werk fietst. Het maakt je werk een stuk herkenbaarder.

Kortom een aanrader voor iedere ondernemer die hetzelfde ervaart als wij vroeger ervaarden!

Duurzaam Ondernemen Event (DOE)
Een praktische invulling om meer lokaal betrokken worden is het Duurzaam Ondernemen Event (DOE). Dit is hét event waarin veel lokale ondernemers op zoek gaan naar duurzame oplossingen voor hun bedrijf. Een mooi moment om met elkaar focus te hebben op duurzaamheid, wat dat voor ondernemers betekent en hoe je dit praktisch kan invullen.

Het leuke van het event is dat er veel gebeurt, veel aanloop is en het tegelijkertijd betaalbaar is gebleven. De entree is voor bezoekers gratis, een stand om jouw bedrijf ook in de picture te brengen is ook voor een klein bedrag beschikbaar.

Het vorige event heeft ons een groot aantal nieuwe contacten opgeleverd. Deze FoodValley editie op 20 november zal ongetwijfeld nog interessanter worden, het is immers nu ook voor de ondernemers uit omgeving van Veenendaal.

Doe mee en kom ook. Tot dan!!

Benieuwd naar uw mogelijkheden om te verduurzamen?
Kijk dan op www.INNAX.nl of neem direct contact op met Joost Straat, verduurzamer bij INNAX: https://www.linkedin.com/in/jstraat/


Gepubliceerd op: 1 Oktober 2018