Ga terug naar alle blogs

Nieuwjaarsspeech 2022

Beste collega-ondernemers,

De meesten van jullie zijn al met veel energie aan 2022 begonnen. Toch zijn er ook een aantal ondernemers die 2021 beëindigden met een domper door de lockdown en daar nu nog mee te maken hebben. Verschillen zijn soms enorm en al duurt het al lang, laten we elkaar als ondernemers in ieder geval niet vergeten.

Los van lockdowns zorgen verschillende schokgolven in materialen-toevoer en energieprijzen voor veel ondernemers voor uitdagende tijden. Toch zien we gelukkig het overgrote deel van het bedrijfsleven mooie economische resultaten behalen.

Ondanks de beperkingen hebben we elkaar het afgelopen jaar  een aantal keren fysiek of digitaal mogen ontmoeten, onder andere tijdens

– de Haringparty
– het Livestream event
– de Prinsjesdaglunch en
– bij BVS Sociaal Metaal

Op maandag 10 en dinsdag 11 januari hebben we als staf en bestuur velen van u mogen begroeten tijdens de Nieuwjaars Take-Away.

Ook is in het afgelopen jaar op verschillende onderwerpen vooruitgang geboekt:

– Er is gewerkt aan diverse duurzaamheidsdoelstellingen, zoals zonnepanelen op bedrijfsdaken en waterstof-stimulering.

– De ‘Fiets je Fit’ campagne is van start gegaan.

– Business School bijeenkomsten zijn georganiseerd, zowel fysiek als digitaal.

– Er is een bijdrage geleverd aan de Omgevingsvisie en de Visie Bedrijventerreinen. Hier hebben wij onze inzet ‘Ruimte voor banen’ in kwijt gekund, die regionale navolging kent.

– En een hele mooie: de voorbereidingen voor de ‘Jongeren Bedrijven Dagen’ zijn in volle gang, waardoor veel schooljeugd massaal kennis gaat maken met het Veenendaalse bedrijfsleven. Het doel is om jongeren kennis te laten maken met de mooie Veenendaalse bedrijven en functies binnen die bedrijven, om ze zo voor de toekomst te behouden voor Veenendaal.

We zien er naar uit om samen met jullie 2022 zo mooi als mogelijk te maken!

Onze allereerste activiteit dit jaar was de uitreiking van de MVO-prijs Veenendaal, samen met burgemeester Gert-Jan Kats. Ik kan u verzekeren dat deze prestigieuze prijs uitstekend terecht is gekomen bij Imkerij de Werkbij. Zowel Kees Verrips als al zijn medewerkers zijn bijzonder trots met deze uitverkiezing. Dat brengt me op deze oproep: er staan nog steeds veel mensen aan de zijlijn. Mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ zoals ze genoemd worden. Het zijn ondernemers zoals Kees Verrips die deze afstand totaal niet zien en alleen uitgaan van de capaciteiten en mogelijkheden waarover mensen beschikken.

Het is mijn wens voor 2022 dat velen van u zich laten inspireren om ook stappen te zetten op het gebied van inclusief ondernemen.


Gepubliceerd op: 17 Januari 2022