Actie Fiets Je Fit

Als werknemers op de fiets naar het werk komen, heeft dat voor iedereen veel voordelen. Wie twee keer per week op de fiets naar het werk gaat is vaak minder ziek en dat levert u als werkgever een kostenbesparing van minimaal € 300 per werknemer per jaar op. U heeft ook minder parkeerruimte nodig en u bespaart per werknemer circa 300 kilogram CO2 uitstoot per jaar. En hoe meer mensen meedoen, hoe korter de files worden tijdens de spits. Wie zich fit voelt, zit meestal beter in z’n vel en dat komt ten goede aan de werksfeer.

Voordelen voor werknemers
En wat schieten uw werknemers ermee op? Ten eerste waarderen steeds meer werknemers het feit dat hun werkgever stappen zet op het gebied van duurzaamheid. Verder komen ze met een fris hoofd op het werk of thuis en vallen ze door de extra beweging bij twee keer per week fietsen in een jaar tijd circa 5 kilo af. Omdat ze die twee dagen de auto laten staan, levert dat een voordeel van ongeveer € 400 per jaar op aan besparing op brandstof, slijtage en onderhoud. Daar komt bij dat Veenendaal natuurlijk niet voor niets tot Fietsstad is uitgeroepen: er ligt een uitstekend netwerk aan fietspaden, waardoor men binnen de bebouwde kom vrijwel altijd sneller met de fiets is dan met de auto. Deel vooral met uw medewerkers deze link naar een video, waarin Tako de Jong in 1 minuut de actie toelicht.

Doe mee met Fiets Je Fit
Om het fietsen nog leuker te maken, zijn gemeente Veenendaal, Winkelstad en BOV de campagne Fiets Je Fit gestart. We maken hiermee het fietsen extra aantrekkelijk, door er een wedstrijdelement aan toe te voegen via de gratis app van Love to Ride. Deze wordt gedurende in ieder geval het eerste jaar bekostigd vanuit Regio Foodvalley Mobiliteit. Werknemers installeren de app, maken hun account aan en koppelen dit aan het bedrijfsaccount. Zo kunnen werknemers onderling elkaar uitdagen om het fietsen vol te houden. Er staan interessante weetjes in de app, zoals hoeveel CO2 er al is bespaard. Maar ook leuke wedstrijden waar iedereen aan mee kan doen, zoals een fotowedstrijd. Als werkgever kunt u zelf uitdagingen bedenken en leuke prijzen uitloven, maar u wordt ook met raad en daad geholpen door de mobiliteitsmensen van Regio Foodvalley: Tako de Jong en Daan Zegwaart. Tako legt in 1 minuut de actie uit in deze video.

Welke fiscale regelingen zijn er?
Er zijn voor werkgevers diverse regelingen om het fietsen ook fiscaal aantrekkelijk te maken. Wij hebben deze hier voor u op een rij gezet.

Meer weten?
Bel Daan Zegwaart op 06 25 402 900 of mail hem via Daan.zegwaart@enmorgen.nl. Hij geeft u graag alle informatie en hij heeft bijvoorbeeld flyers en posters die u binnen uw bedrijf kunt gebruiken.

E-bike pool
Heeft u medewerkers die verder dan 5 kilometer moeten fietsen? Daarvoor is een e-bike erg geschikt! U kunt overwegen om een e-bike pool in te stellen, waardoor medewerkers afwisselend gedurende twee weken een e-bike kunnen uitproberen. Misschien een idee om samen met wat bedrijven in de buurt op te zetten? Ook hier kan Daan Zegwaart u meer over vertellen.