Ga terug naar alle nieuwsberichten

Actie tegen criminaliteit op Veenendaalse bedrijventerreinen

‘Signaleer, herken, meld’. Zo luidt de slogan van onze campagne om ondernemers bewust te maken van de risico’s en gevaren van georganiseerde criminaliteit op bedrijventerreinen. 

Afgelopen woensdag ging gemeente Veenendaal samen met politie, Platform Veilig Ondernemen (PVO), Schipper Security en de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) langs bij een aantal bedrijven om uitleg te geven over hoe bedrijven verdachte situaties kunnen herkennen en melden. En hoe ze kunnen voorkomen dat ze zelf slachtoffer worden van criminelen. Zo zorgen we samen voor veilige bedrijventerreinen.

Eén van de bezochte bedrijven is Jan Zandbergen Group. Zij zien voor zichzelf als ondernemer een belangrijke rol weggelegd bij de aanpak van criminaliteit op bedrijventerreinen. Daarom investeren zij al veel in maatregelen om criminaliteit te voorkomen, melden zij actief verdachte situaties bij de politie en gemeente en is er goed contact met beveiligingsbedrijf Schipper Security.

Georganiseerde criminaliteit op bedrijventerreinen geeft verloedering. Het aanpakken van deze vorm van criminaliteit op onze bedrijventerreinen vraagt om een goede samenwerking tussen gemeente, politie, RIEC, Schipper Security en ondernemers. Daar willen we de komende tijd stappen in zetten, zodat onze bedrijventerreinen aantrekkelijk zijn voor ondernemers om zich te vestigen, maar onaantrekkelijk voor criminelen.

Ziet u een verdachte situatie? Bij spoed bel 112. Bij sterke vermoedens van criminele activiteiten kunt u – volstrekt anoniem – melding doen via 0800 7000 of  Home | Meld Misdaad Anoniem


Gepubliceerd op: 5 Juli 2024