Ga terug naar alle nieuwsberichten

Afscheid Geurt Valkenburg drukbezocht

Het Veenendaalse bedrijfsleven nam op 6 juli afscheid van parkmanager Geurt Valkenburg, die na 10 jaar zijn werkzaamheden overdroeg aan Sijmen van Dommelen. Het werd een bijeenkomst zoals Geurt die graag zag: afwisselend, kort en vooral Veens. Dat laatste was dagvoorzitter Jaap Pilon uitstekend toevertrouwd, zoals met name bleek uit het lied dat hij speciaal had geschreven en dat gezongen werd door een gelegenheidskoor van bestuursleden van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal en de Stichting Ondernemersfonds Veenendaal, kortweg de BOV en de SOV. Daarvoor hadden twee jonge Veenendaalse ondernemers iets verteld over ondernemen in Veenendaal, te weten Sjoerd Perfors van Flitsmeister en Tim Rodenburg van Bouwbedrijf Rodenburg.

Geurt wilde geen cadeaus voor zichzelf, hooguit een financiële bijdrage voor de drie stichtingen waar hij zich voor inzet. Daarom besloot René van Holsteijn, die als voorzitter van het Platform Bedrijventerreinen intensief met Geurt heeft samengewerkt, hem ‘geen cadeau maar een aandenken’ te overhandigen: een unieke pentekening van tekenaar Robèrt Guérain, waar op de plattegrond van Veenendaal de activiteiten en verdiensten van Geurt in beeld zijn gebracht.

In zijn bedankwoord raadde Geurt iedereen aan om zijn opvolger niet met hem te vergelijken, maar om Sijmen de ruimte te geven het parkmanagement op zijn eigen manier in te vullen. Uitgezwaaid met witte zakdoekjes begaven Geurt en zijn echtgenote zich vervolgens als eerste naar de lounge van Van der Valk hotel Veenendaal, waar nog geruime tijd nagepraat en herinneringen opgehaald werden onder het genot van een hapje en een drankje.

De foto’s staan op de website en daarbij zijn onder andere de reacties van Geurt in beeld gebracht tijdens de vertoning van de fotocollage van zijn leven.

Heel veel genodigden hebben gehoor gegeven aan het verzoek van Geurt om een bijdrage te schenken voor de drie stichtingen waar hij zich voor inzet: Stichting NN, Buitenzorg en Samen Geloven. Hij vindt het ronduit fantastisch dat hij – namens u – deze drie goede doelen ieder met € 1.000 blij kan maken en daarvoor dankt hij iedereen heel hartelijk!!

Lees ook dit artikel in de Rijnpost


Gepubliceerd op: 7 Juli 2018