Ga terug naar alle nieuwsberichten

Al 108 bedrijven ondertekenden Energieconvenant

Bedrijven moeten zich al jaren houden aan de landelijke regelgeving die het nemen van energiemaatregelen verplicht. Hier is in het verleden niet op gehandhaafd, maar daar is dit jaar verandering in gekomen. Naast de reguliere milieucontroles, is de omgevingsdienst op dit moment 50 bedrijven per jaar extra aan het controleren op deze regels. Alleen als een ondernemer zich aangesloten heeft bij het Energieconvenant, dan kan hij rekenen op hulp en advies van medewerkers van de gemeente in plaats van het uitvoeren van handhavingsacties.

Gratis Quickscan
Om ondernemers te helpen, is energiemanager Laurens Wiersma aan de slag gegaan. Leden van de Coöperatieve Vereniging van een Veenendaals bedrijventerrein kunnen een beroep op hem doen voor advies. Als ze het Energieconvenant ondertekenen, krijgen ze gratis een quickscan ter waarde van € 500. Laurens: ‘Ik leg uit met welke regelgeving de ondernemer te maken heeft en aan welke eisen het pand moet voldoen. Vervolgens geef ik concrete tips hoe de ondernemer aan de slag kan met energie besparen en verduurzamen. Juist deze concrete aanpak spreekt aan. Na mijn quickscan stelt de ondernemer een plan van aanpak op en voert dit binnen drie jaar uit.’

Snel terugverdiend
Veel van deze maatregelen hebben een uitstekend rendement en zijn al binnen 5 jaar terugverdiend. De terugverdientijd kan vaak nog verder ingekort worden door speciale subsidies en fiscale regelingen zoals de energieinvesteringsaftrek. En ook daar kan Laurens alles over vertellen.

Wat zeggen ondernemers zelf?
Inmiddels hebben 108 bedrijven zich aangesloten bij het Energieconvenant. Lees hier  over de ervaringen en interessante verdienmodellen van diverse Veenendaalse ondernemers.

Ook geld verdienen?
Wilt u ook uw energiekosten blijvend verlagen? Bel 06 51 07 14 68 of mail energiemanager@boveenendaal.nl Laurens Wiersma. Of neem een kijkje op https://boveenendaal.nl/energieconvenant/

   


Gepubliceerd op: 10 Oktober 2018