Ga terug naar alle nieuwsberichten

‘Als werkgever aan de slag met Oekraïners?!’

Zoals bekend vluchten veel Oekraïners door de situatie in hun thuisland. Ook in Nederland vangen we Oekraïners op en willen werkgevers meer weten wat mogelijk en haalbaar is in het aannemen en begeleiden. Om daar een antwoord op te geven organiseren WerkgeversServicePunt (WSP) Regio Foodvalley en Werkkracht op 25 april deze bijeenkomst.

Gastsprekers
Een van de gastsprekers is Gatra Peshtaz. Ze is werkzaam als Adviseur Diversiteit, Gelijkwaardigheid & Inclusie en geeft advies en training op het gebied van o.a. Inclusie en cultuursensitief werken. Gatra heeft de opleiding antropologie gevolgd en veel werkervaring en expertise als het gaat om kennis van culturele diversiteit en interculturele communicatie. Ook heeft ze kennis van de Oekraïense cultuur.

In deze themabijeenkomst richten we ons op de onderdelen:

• De landelijke situatie, cijfers en regelgeving voor werkgevers
• De actualiteiten in Regio Foodvalley en wat kun je als werkgever doen, als je iemand uit Oekraïne wilt helpen of aannemen?
• Praktische handvatten ten aanzien van cultuursensitief werken met Oekraïners op de werkvloer

Uiteraard is er weer gelegenheid tot netwerken met collega-ondernemers. Ook is er veel ruimte om vragen te stellen rondom dit thema.

Wanneer:   maandag 25 april 2022
Hoe laat:    van 17.00 tot 20.00 uur
Waar:         Werkkracht, Molenstraat 80f in Ede (parkeren op Bunschoterplein)

De bijeenkomst is inclusief een maaltijd.
Reageer uiterlijk 19 april of je erbij bent. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt!
 


Gepubliceerd op: 6 April 2022