Ga terug naar alle nieuwsberichten

Bericht van wethouder Dylan Lochtenberg

Beste ondernemers van Veenendaal,

Er wordt heel veel van u gevraagd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Het raakt jullie hard en het is niet makkelijk om met de vele vragen en onzekerheden om te gaan. Ik heb enorm veel respect voor jullie.

Ondertussen kijken we ook naar wat wél kan. Voor horecaondernemers geldt dat ze tot 6 april gesloten zijn. Maar we maken het mogelijk om, tijdelijk en zonder toestemmingsvereisten, een afhaal- en brengservice te starten. Uiteraard met inachtneming van de regels van het RIVM. Ik zag de afgelopen dagen al verschillende nieuwe creatieve initiatieven en ludieke acties ontstaan. Jullie volgen de adviezen en richtlijnen van het RIVM goed op. Mijn complimenten en dank hiervoor!

Het kabinet presenteerde afgelopen week een pakket aan steunmaatregelen, waaronder een tijdelijke voorziening voor drie maanden. Zelfstandige ondernemers met financiële problemen kunnen een beroep doen op deze voorziening, die uitgevoerd wordt door gemeenten. We hebben de afgelopen dagen keihard gewerkt om deze tijdelijke ondersteuning voor zelfstandig ondernemers (TORZO) uit te werken. Deze is nog niet van kracht, maar de belangrijkste informatie staat op onze website. De regeling loopt tot 1 juni 2020 en de gemeente Veenendaal voert deze uit voor ondernemers woonachtig in de gemeente Veenendaal, Rhenen en Renswoude. We hebben een apart loket geopend waar u met uw vragen terecht kunt. Dit loket is dagelijks telefonisch bereikbaar via nummer (0318) 538 880 van 9.00 tot 12.00 uur.

We hopen allemaal dat het coronavirus beheersbaar wordt en dat we met zijn allen weer aan de slag kunnen. Kijk in de tussentijd waar je elkaar en anderen kan helpen. Heeft u voorraden over? Denk dan bijvoorbeeld aan de voedselbank of andere maatschappelijke initiatieven.

Heel veel sterkte de komende tijd!

Dylan Lochtenberg
Wethouder Economie


Gepubliceerd op: 25 Maart 2020