Ga terug naar alle nieuwsberichten

Boeiend FairTrade ontbijt

Dat we in Veenendaal een biologische thee- en kruidenfabriek hebben, is nog bij (te) weinigen bekend. Het FairTrade ontbijt op 1 november heeft in ieder geval bijgedragen aan meer bekendheid van de Organic Flavour Company (OFC), leverancier van onder andere Natural Temptation. Deze prachtige vormgegeven cadeaudoosjes met verrassende smaken thee vormen momenteel het uithangbord van OFC, samen met een breed scala aan wereldkruiden. En alles is biologisch.

Een paar jaar geleden verkocht de toenmalige eigenaar het bekendste theemerk, dat goed was voor ruim 60% van de omzet. Om herhaling te voorkomen, stonden toen zes personeelsleden op en zij zetten het bedrijf voort onder de naam OFC. Met als doel om OFC weer uit te laten groeien tot een belangrijke, zelfstandige biologische thee- en kruidenleverancier. 

In de presentatie werd uitgebreid ingegaan op zowel de bedrijfsgeschiedenis als de maatschappelijke impact die OFC heeft in de gebieden waar de grondstoffen vandaan komen. Intussen genoten de bezoekers van een geweldig ontbijt met allerlei heerlijke streekproducten, verzorgd door Veenendaal4Fair. Wim en Mieke Bakker werden daarbij geholpen door medewerkers van Reinaerde. Het servies, en bestek was gemaakt van 100% composteerbare materialen.

Tijdens de rondleiding konden de bezoekers onder andere zien hoe het touwtje en het labeltje machinaal aan een theezakje bevestigd worden. Iedereen was bijzonder geïnteresseerd en dit FairTrade ontbijt werd tegelijk een kort, maar zeer interesaant bedrijfsbezoek. 

U vindt de foto’s op onze website.


Gepubliceerd op: 7 November 2018