Ga terug naar alle nieuwsberichten

Boeiende sprekers Prinsjesdaglunch

Op 22 september lichtte Bram Faber van Schuiteman Accountants & Adviseurs de in de Miljoenennota aangekondigde maatregelen nader toe. Wat is de impact voor ondernemers op de nieuwe plannen? Een aantal proefballonnen hadden de eindstreep (gelukkig) niet gehaald, maar ook de voorgenomen lastenverlichting van 2 miljard euro, als gevolg van het afschaffen van de dividendbelasting, gaat niet door. Dit bedrag komt niet ten goede aan het bedrijfsleven, zoals ook Hans Biesheuvel van ONL voor Ondernemers ons voorhield: die 2 miljard gaat gebruikt worden als ‘wisselgeld’ tijdens de formatie. 

Nadat Bram Faber de belangrijkste voorstellen en hun gevolgen had uitgelegd (zie bijlage), vertelde Hans Biesheuvel wat hem was opgevallen in de Troonrede. ‘Het was geen vooruitblik, maar terugkijken. En waar het niet over ging: over u en mij. Ondernemers werden – in tegenstelling tot vorig jaar – niet genoemd.’ Aan het eind deed Biesheuvel de oproep om succesvolle businesscases met hem te delen: ‘Er zijn veel voorbeelden van ondernemers die met prachtige innovaties aantonen hoe het beter kan. Weet u zo’n voorbeeld, geef het aan mij door. Wij laten Den Haag graag zien waarom ze ondernemers nodig hebben bij hun grote opgaven, zoals energietransitie en klimaatadaptatie.’

U vindt de presentatie van Bram Faber in de bijlage, net als een Special Belastingplan 2022 van Schuiteman Accountants & Adviseurs. Doe er uw voordeel mee!

De foto’s van de Prinsjesdaglunch staan hier en de video kunt u hier bekijken.


Gepubliceerd op: 28 September 2021