Ga terug naar alle nieuwsberichten

BOOT: Circulair bouwen, het kan!

In de duurzame Hall of Fame van het MVO-Register worden bedrijven opgenomen die laten zien dat duurzaamheid prima samen gaat met een gezonde bedrijfsvoering. De beste voorbeelden uit het register worden geselecteerd voor de Hall of Fame en ontvangen hiervoor een oorkonde. Deze duurzame koplopers fungeren als wegbereiders voor andere bedrijven die duurzame producten, diensten of waardeketen willen ontwikkelen.

Goede wijn behoeft geen krans! Circulariteit ook niet, vinden ze bij BOOT. In de oudheid werden nieuwe steden allang gebouwd van de materialen die vrijkwamen van vervallen of niet meer gebruikte bouwwerken. En ergens een keer zijn we daar mee opgehouden en gingen we nieuwe materialen maken en de oude vernietigen. Circulariteit is dus eigenlijk “Back to the Future” en vandaar ook weer een super logisch nieuw normaal.

Over BOOT
Kees Boot is een pionier op het gebied van circulariteit. Het grote verschil met veel ontwikkelingen op dit gebied is dat Kees het gewoon doet. BOOT renoveerde bijvoorbeeld een kantoor circulair waarmee aangetoond wordt dat circulair bouwen kan.

Circulaire demontage
En in feite is de hele vastgoedmarkt nu ook al in beweging. Gebouwen worden vervangen of aangepast aan moderne eisen en tegelijkertijd vindt hergebruik steeds meer zijn plek daarin. Opdrachtgevers en overheden die streven naar een circulair economisch systeem, waarbij de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen wordt gemaximaliseerd, zijn zich ook wel bewust van de complexiteit van dit proces. Vanwege de grote hoeveelheden beschikbaar en toegepast materiaal en de ruimte binnen wet- en regelgeving speelt het sluiten van de cirkel rondom de demontage- en bouwsector hierin een belangrijke rol. Dit vraagt dus ook om circulair demonteren. BOOT ziet de demontage van een gebouw als de start van een noodzakelijke duurzame gebiedsontwikkeling.

BOOT toont opdrachtgevers graag dat circulaire demontage goedkoper is dan traditionele sloop. En ondersteunt hen bij circulaire demontage met vergunningsaanvragen, contractvorming, organisatie van de handel, directievoering en toezicht. 

Circulair slopen en bouwen 
BOOT is veel bezig met het hergebruik van materialen. Het vrachtgebouw op Schiphol en het nieuwe kantoorpand van BOOT zijn goede voorbeelden van hergebruik. Het gebouw op Schiphol… lees verder 

Bron: MVO-register


Gepubliceerd op: 30 November 2021