Ga terug naar alle nieuwsberichten

Bouw eerste ‘Zon op Bedrijfsdaken’ project in Veenendaal gestart

In Veenendaal is de bouw gestart van het eerste ‘Zon op Bedrijfsdaken’ project in de gemeente. Op de daken van Heuvelman Staalhandel worden door Stichting Zon op Bedrijfsdaken Veenendaal in samenwerking met B&W Energy de komende weken bijna 7.000 zonnepanelen geplaatst. De zonnestroominstallatie kan naar verwachting in november in gebruik worden genomen en zal jaarlijks evenveel elektriciteit opwekken als zo’n 500 huishoudens consumeren.

René van Holsteijn, voorzitter van Stichting Zon op Bedrijfsdaken Veenendaal en van het Platform Bedrijventerreinen Ondernemend Veenendaal: “Na een lange voorbereiding worden de resultaten van onze gezamenlijke aanpak zichtbaar: de aanleg van de eerste 7.000 zonnepanelen in Veenendaal!”

Daken bundelen
In 2017 startte ECONNETIC met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ omdat bedrijventerreinen veel potentieel bieden voor het opwekken van duurzame energie. Vaak blijft deze potentie onbenut, omdat ondernemers de investering in duurzame energie als grote drempel ervaren. Met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ wordt deze drempel weggenomen omdat bedrijfsdaken worden gebundeld tot een grootschalig project. Hierdoor gaan de inkoopkosten omlaag, komt het project in aanmerking voor goedkopere projectfinanciering én worden de dakeigenaren volledig ontzorgd.

Jeroen Willems, partner ECONNETIC: “Met onze aanpak maken we duurzame energie bereikbaar voor ondernemers en zorgen we er als onafhankelijke partij voor dat projecten écht van de grond komen. We hebben met het team de afgelopen anderhalf jaar veel tijd gestoken in alle voorbereidingen en kijken dan ook enorm uit naar de eerste stroomlevering van de panelen in Veenendaal.”

Veenendaal eerste in de reeks
Het zonnestroomproject van ongeveer 2MW bij Heuvelman Staalhandel is een van de eerste in de reeks ‘Zon op Bedrijfsdaken’ projecten in Nederland die nog voor het einde van het jaar worden opgeleverd.

René van Holsteijn, voorzitter Stichting Zon op Bedrijfsdaken Veenendaal: “Ik ben trots op de samenwerking van de Veenendaalse ondernemers, de gemeente en ECONNETIC! Zon op Bedrijfsdaken kan wat mij betreft als voorbeeld gelden voor veel andere ondernemersorganisaties en gemeenten.”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de website voor meer informatie: http://zonopbedrijfsdaken.nl/


Gepubliceerd op: 10 Oktober 2018