Ga terug naar alle nieuwsberichten

Brandweer Veenendaal zoekt vrijwilligers

Kom bij de Brandweer!
VRU brandweerpost Veenendaal zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Werken bij de brandweer betekent dat je beschikbaar bent wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag én nacht. Een vrijwilliger bij de brandweer heeft deze functie naast zijn of haar huidige baan. Heb je hart voor je woonplaats en heb je zin om deze uitdaging aan te gaan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vrijwillige brandweerman of –vrouw
Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de incidentbestrijdingstaak van de brandweer. Incidentenbestrijding is een vak apart, dat veel kennis, inzicht en kunde  vraagt. Als brandweerfunctionaris word je ingezet voor brandbestrijding, maar ook voor uiteenlopende hulpverleningstaken, zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Als vrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd.

Belangrijk om te weten is dat Veenendaal een consignatieregeling kent voor de avond/nacht en weekenden. Hierbij geldt dat je 1x per 3 weken een week een opkomstverplichting hebt van maandag t/m vrijdag tussen 18:00 uur en 06:00 uur, en van vrijdag 18:00 uur t/m maandag 06:00 uur.

Kom bij de brandweer!
Voel je je aangesproken? Woon en/of werk je in Veenendaal, ben je zowel overdag als ‘s avonds beschikbaar en heb je interesse om vrijwillige brandweerman/-vrouw te worden? Neem dan contact op met postcommandant Frank de Wit via telefoonnummer 06 51 52 06 27 of via mail: f.de.wit@vru.nl. Schroom ook niet om contact op te nemen als vragen hebt!

Kijk voor meer informatie over de brandweer binnen de Veiligheidsregio Utrecht op www.vrubrandweer.nl.


Gepubliceerd op: 14 Februari 2020