Ga terug naar alle nieuwsberichten

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 535 groepen waar meer dan 24.000 ondernemers aan meedoen. Ede – Veenendaal krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 26 november.  

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. 

Hoe het werkt
Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun. 

BROODFONDS INFORMATIEAVOND EDE – VEENENDAAL
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl 

Tijdstip: dinsdag 26 november (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
Locatie: Het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28, 6741 AL Lunteren  
Entree:  aanmelden vooraf via de
website.

Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.


Gepubliceerd op: 8 November 2019