Ga terug naar alle nieuwsberichten

Cybermonitor beschikbaar voor alle BOV-leden

Wist u dat 90% van de cyberaanvallen start met een phishing bericht?* Zijn uw medewerkers daarop voorbereid? En heeft u er alles aan gedaan om te zorgen dat de werkplekken van uw collega´s veilig zijn in het geval van een phishing? Het is oktober: cybersecurity-maand. Dat is een goed moment om eens kritisch te kijken naar de veiligheid van uw organisatie. Alle leden van de BOV kunnen gebruik maken van de Cybermonitor.

Moet mijn organisatie gebruikmaken van de Cybermonitor?
Misschien denkt u: ‘dit doet mijn IT al´ ´, of ´dit overkomt mij niet´. Helaas wordt cybersecurity steeds complexer en monitoren  IT-partners niet alle aspecten van uw organisatie. Bent u een mkb´er in Veenendaal en omgeving en kunt u ten minste één van de volgende vragen met ´ja´ beantwoorden? Dan is de Cybermonitor er voor uw organisatie.
– Heeft u computers of servers staan?
– Heeft u één of meerdere websites?
– Maken uw medewerkers gebruik van zakelijke e-mail?
– Werken uw medewerkers vanuit huis?
– Verwerkt u data, zoals bijvoorbeeld klantgegevens, transacties, reserveringen of bestellingen?
De Cybermonitor is een cybersecurity-project van de gemeente Veenendaal en de BOV waar inmiddels al meer dan 100 Veenendaalse bedrijven aan deelnemen. Dit project is collectief betaald door de gemeente. Deelname is voor uw organisatie dus gratis.

Wat doet de Cybermonitor?
De Cybermonitor monitort uw laptops, computers, websites, servers en medewerkers op zwakke plekken. De Cybermonitor geeft direct inzicht in uw cybersecurity en geeft antwoord op vragen zoals:
– zijn mijn medewerkers ‘cyberwaakzaam’?
– scant IT mijn laptops op kwetsbaarheden in de software?
– zijn mijn websites veilig voor bezoekers?
U wordt hierover gerapporteerd zodat u altijd op de hoogte bent van de laatste stand van zaken. Maandelijks stuurt de Cybermonitor u een rapport met acties voor management, systeembeheer, HR, en webontwikkelaar.

Hoe kan ik mijn bedrijf aansluiten?
Meer informatie kunt u ook lezen in de flyer, op de website van de BOV of op de website van Lupasafe, de software leverancier. Daar kunt u zich ook aanmelden bij interesse. U kunt dan aangeven of u geholpen wilt worden door uw eigen IT-partner of door de jongens en meiden van het TechNova college in Ede.

Voor meer informatie en aanmelding: ga naar www.boveenendaal.nl/cyber

*Bron: www.cisa.gov


Gepubliceerd op: 12 Oktober 2023