Ga terug naar alle nieuwsberichten

De Politie vraagt uw aandacht voor het volgende

Donkere Dagen Offensief
Tijdens de donkere maanden van het jaar zijn er een aantal zaken die we graag (weer) onder de aandacht willen brengen. Dit om de kans op narigheid te verkleinen.

Met betrekking tot de inbraken en diefstallen is het goed om preventief bezig te zijn. Denk daarbij aan de verlichting rond de bedrijfspanden  en de afsluiting van de terreinen.

Ook is het goed om alert te zijn op personen die uw pand binnen komen; weet u wie het zijn en waarvoor ze komen? Het zal niet de eerste keer zijn dat personen in de drukte van het moment een pand binnen gaan of een terrein op komen en bijvoorbeeld laptops of gereedschap meenemen. En hoe brutaler, hoe gewoner het er uit zien en hoe minder vragen er gesteld worden.
“Want iemand die je niet kent maar jou wel gedag zegt, of even een deur voor je open houdt, die zal toch niet aan het stelen zijn?’

 Wat we ook in de meldingen zien is dat er ‘regelmatig’ apparatuur als laptops uit auto’s wordt gestolen. Met name als er straks weer de eindejaar bezoeken en/of -borrels zijn waarbij men bij een klant op bezoek gaat en de apparatuur in de auto blijft liggen. Het gebeurt regelmatig dat die apparatuur digitaal getraceerd en gestolen wordt.

Camera in Beeld
Graag willen we ‘Camera in beeld’ nogmaals onder de aandacht brengen.

Camera in Beeld is een politiesysteem dat buitencamera’s op een kaart laat zien. Dat kunnen CCTV-camera’s (closed-circuit television) zijn bij overheden, winkels of woonhuizen. Zo weet de politie waar camerabewaking is. Als er bijvoorbeeld een inbraak is geweest, kan de politie via Camera in Beeld beelden van de dader verzamelen. Zo kan de dader sneller worden aangehouden.

Op Camera in Beeld (politie.nl) vind u informatie over hoe u zich kunt aanmelden met uw (bedrijfs-)camerasysteem. 

Aanvulling:
Er zijn de laatste tijd wat meldingen geweest van brandstofdiefstal. Dit betrof met name de diefstal van diesel vanuit vrachtwagens. Wellicht iets om, als u over  bedrijfsvoertuigen beschikt, te beoordelen of daar voor uw situatie preventieve maatregelen tegen te nemen zijn.

Met vriendelijke groet,
Jos van Wingerden
Wijkagent Veenendaal Noord en Oost
Politie | Midden Nederland | District Oost Utrecht | Basisteam Heuvelrug 

Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844


Gepubliceerd op: 22 November 2021