Ga terug naar alle nieuwsberichten

Deze ondernemers geven mensen een kans

Zowel gemeente Veenendaal als BOV zijn blij met de ondernemers die iemand een kans geven met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit inclusief ondernemen zorgt ervoor, dat ook mensen met bijvoorbeeld wat minder productiecapaciteit maar vaak met méér inzet en betrokkenheid, volwaardig meedraaien in de maatschappij. Het kunnen mensen zijn met aangeboren letsel of mensen die van de ene op de andere dag getroffen werden door een ongeluk of ziekte. Of statushouders, maar ook mensen die bijvoorbeeld in de coronacrisis ontslagen moesten worden of simpelweg vanwege hun leeftijd niet meer worden gezien. Vaak zaken die iedereen kan overkomen!

In het kader van de Dag van de Ondernemer willen we als gemeente en BOV extra aandacht schenken aan het inclusief ondernemen. Er staan nog steeds mensen langs de kant, die graag aan het werk willen en veel te bieden hebben als ze de kans krijgen. We moeten reëel zijn: het is niet altijd makkelijk, het vraagt ook iets van de werkgever en de krapte op de arbeidsmarkt lossen we er ook niet mee op. Maar in de meeste gevallen pakt het goed uit en werkt het beter dan u wellicht denkt.

In de serie ‘Deze ondernemers geven mensen een kans’ van vier artikelen vertellen ondernemers hun ervaringen over het in dienst nemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. En ook de werknemers in kwestie vertellen hun verhaal. Het is goed om zelf eens met andere ogen naar de capaciteiten van sollicitanten te kijken. Of wellicht wilt u iemand met een arbeidsbeperking een kans geven. Voor meer informatie daarover kunt u contact opnemen met Franka van Schuppen of Jolijn de Geest van het WerkgeversService Punt (WSP) Regio Foodvalley of met Gertjan van der Kaaden van HetWerktNu, een onderdeel van IW4.  


Gepubliceerd op: 19 November 2021