Ga terug naar alle nieuwsberichten

Digital Days genomineerd voor Computable Award 2020!

Tijdens Digital Days op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari 2020 konden vierhonderd studenten in de Regio Foodvalley kennismaken met ICT en aan de slag gaan met innovatieve ideeën en oplossingen voor uitdagende vraagstukken. Digital Days wordt georganiseerd door ICT Campus en haar partners, om jongeren te enthousiasmeren voor ICT én te behouden voor de regio. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om de Digital Days te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

Stemmen
Vanaf nu kunt u stemmen op Digital Days! Helpt u dit Veenendaalse initiatief mee aan de overwinning?

Drie onderdelen
Digital Days bestaat uit drie onderdelen: een Tech Day, Hackathon en Game Battle. Driehonderd vo-studenten kregen tijdens de Tech Day masterclasses om hierna in teams innovatieve oplossingen te bedenken voor de Regio Deal. De plannen werden aansluitend gepitcht voor een jury. Parallel was er een Hackathon met honderd scholieren van verschillende scholen (mbo en hbo). Zij gingen ook aan de slag met een vraagstuk dat aansloot bij de regio. Onder leiding van experts werden ze uitgedaagd om een idee concreet uit te werken naar een prototype. Digital Days werd afgesloten met een 24-uurs Game Battle waar studenten in competitieverband gameden. Bij alle onderdelen streden de studenten voor een award en andere prijzen.

Partners
Onder de vlag van ICT Campus organiseert ICT Valley elk jaar de Digital Days, samen met andere ICT Campus-convenantpartners, waaronder HSO, Hillstar, Rabobank, Christelijke Hogeschool Ede, ROCA12, Knooppunt Techniek, ICR3ate en Regio Foodvalley. InfoSupport was afgelopen jaar wederom hoofdsponsor.


Gepubliceerd op: 8 September 2020