Ga terug naar alle nieuwsberichten

Doe mee aan het onderzoek logistieke laadinfra op bedrijventerreinen!

Bedrijven opgelet: doe mee aan het onderzoek ‘Logistieke laadinfra’ en krijg inzicht in de benodigde laadinfrastructuur voor logistieke voertuigen op uw bedrijventerrein in de toekomst. Gemeenten en provincies in Gelderland en Overijssel gaan samenwerken om deze behoefte in kaart te brengen en wij hebben uw hulp nodig om dit te kunnen realiseren. De provincie Gelderland gaat de komende weken aan de slag met een enquête onder bedrijven in Veenendaal over e-laadpalen.

Waarom is dit belangrijk?
In de komende jaren zullen steeds meer bestelwagens en vrachtauto’s worden vervangen door elektrisch aangedreven voertuigen. Om deze voertuigen op te laden is laadinfrastructuur nodig. Door de behoefte in kaart te brengen, kunnen we gericht investeren in de benodigde netverzwaring en laadinfrastructuur, zodat uw bedrijf in de toekomst tijdig kan beschikken over voldoende laadmogelijkheden.

Wat levert het u op?
Door mee te doen aan het onderzoek krijgt u inzicht in de benodigde laadinfrastructuur op uw bedrijventerrein in 2025, 2030 en 2035 en hoe dit ingepast kan worden. U stelt de netbeheerder in staat om zich goed voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen rondom elektrificatie van het wagenpark. Met de uitkomsten kunnen bedrijven, parkmanagement, netbeheerders en overheden gezamenlijk werken aan de realisatie van laadinfrastructuur.

Wat vragen wij van u?
Om prognoses zo goed mogelijk te kunnen maken, hebben wij uw input nodig. Marktonderzoeksbureau Panteia verzamelt deze input door middel van een enquête waarin zij onder meer vragen stellen over het aantal vracht- en bestelauto’s op uw locatie en hoeveel kilometers deze gemiddeld rijden in een jaar. Daarnaast stellen zij ook vragen over bezoekers die in de toekomst mogelijk hun voertuig op uw bedrijventerrein willen opladen.

Hoe kunnen bedrijven deelnemen?
Tussen april en juli 2023 ontvangen bedrijven op bedrijventerreinen een e-mail met een link naar de online enquête. Als een bedrijf deze link niet heeft ontvangen, kan deze alsnog opgevraagd worden door een e-mail te sturen naar logistiekelaadinfra@panteia.nl. Bedrijven met veel logistieke activiteiten worden daarnaast ook gebeld door onderzoeksbureau Panteia.

Hoe gaan wij met uw informatie om?
De informatie die u deelt, wordt vertrouwelijk behandeld en alleen op geaggregeerd niveau verwerkt en weergegeven. Dit betekent dat de opgehaalde gegevens worden samengevoegd en op een hoger niveau bekeken worden om patronen en trends te ontdekken. Per bedrijventerrein leidt dit tot de ingeschatte totale vermogensvraag in 2025, 2030 en 2035 en hoe dit past binnen het huidige stroomnet en al voorziene investeringen.

Heeft u nog vragen?
Aarzel dan niet en stuur ons een mail naar logistiekelaadinfra@panteia.nl. Doe mee aan het onderzoek en draag bij aan een duurzame toekomst voor uw bedrijf en de logistieke sector!


Gepubliceerd op: 26 Mei 2023