Ga terug naar alle nieuwsberichten

Droomstart Jongeren Bedrijvendag Veenendaal

4 middelbare scholen, 289 leerlingen, 30 begeleiders, 1 burgemeester en 35 enthousiaste bedrijven: ziedaar de ingrediënten van de zeer geslaagde Jongeren Bedrijvendag (JBD) Veenendaal. Met als kers op de taart: stralend mooi weer. 

Iedere leerling bezocht op 12 april jl. twee bedrijven. In groepjes kregen ze een rondleiding en moesten ze een opdracht uitvoeren. Doel van de JBD is om jongeren duidelijk te maken wat functies precies inhouden en hoe de werkvloer eruit ziet. Tegelijk maken ze kennis met bedrijven, waar ze later eventueel stage kunnen lopen of hun profielonderzoek kunnen doen.

Maar liefst 35 Veenendaalse bedrijven deden mee en de reacties waren zeer positief: ‘De leerlingen waren echt geïnteresseerd en stelden veel vragen.’ Organisatorisch kwam er wel wat bij kijken. Directeur van Het Perron Daan Diepeveen: ‘Veenendaal-breed heeft het voortgezet onderwijs meegedaan, waarbij we ondersteund werden door de gemeente Veenendaal en de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV). Projectleider Monique Sassmannshausen heeft in de voorbereiding alle bedrijven bezocht. We hebben de app aangeschaft waarmee we de indeling konden maken en waar iedere leerling zijn of haar programma kon inzien.’

Burgemeester Gert-Jan Kats opende deze eerste JBD Veenendaal ’s morgens om 9 uur in Theater de Lampegiet. De dag verliep vlekkeloos: het waren leerzame bezoeken, de zon scheen, bedrijven waren goed voorbereid en Rein Veenendaal Fietsen hoefde niet in actie te komen: zij waren stand-by voor lekke banden of afgelopen kettingen. Het streven is dat de JBD een jaarlijks terugkerende activiteit wordt, waar steeds meer leerlingen en bedrijven aan deel kunnen nemen. Kijk hier voor de korte video-impressie.

Ondernemers die interesse hebben om de volgende keer mee te doen aan de JBD kunnen mailen naar naar Monique Sassmannshausen m.sassmannshausen@hetperron.nl


Gepubliceerd op: 19 April 2022