Ga terug naar alle nieuwsberichten

Duurzaam energie opwekken in Regio Foodvalley: waar en hoe?

In Regio Foodvalley willen we een schone wereld voor ons en onze kinderen. Dat vraagt om moeilijke keuzes. Want waar is ruimte om die duurzame energie op te wekken? Doen we dat met zon of wind? Hoe houden we het betaalbaar? Hier maken we nu een plan voor: de Regionale Energiestrategie. En we horen graag uw mening.

Samen werken aan een energieneutrale regio
Regio Foodvalley wil in 2050 energieneutraal zijn: evenveel duurzame energie opwekken als gebruiken. De Regionale Energiestrategie (RES) Foodvalley is de eerste flinke stap daarnaartoe. Omdat energie opwekken niet ophoudt bij de gemeentegrens, werken hier veel partijen aan samen: acht gemeenten, twee provincies, twee waterschappen, vele belanghebbenden én inwoners.

Inwoners denken mee
Een groep van twintig inwoners uit de hele regio – een burgerforum – geeft advies over dit regioplan. Dat doen zij vanuit wat inwoners in de regio belangrijk vinden.

Woont u in Veenendaal? Dan horen ze bij Regio Foodvalley ook graag uw mening!  Vul daarom de vragenlijst in. Tot en met 10 januari 2021 kan iedereen in de regio van 16 jaar en ouder de vragenlijst invullen. Meedoen kan via
 

www.resfoodvalley.nl

 


Gepubliceerd op: 10 December 2020