Ga terug naar alle nieuwsberichten

Duurzame mobiliteit: hoe zorgen we dat mensen straks niet massaal de auto pakken?

Lege treinen, geen verkeer op de weg en al helemaal geen files. Door de corona-maatregelen hoeft vrijwel niemand meer ergens naartoe. Waren aanbieders van deelauto’s en andere voertuigen de laatste jaren aan een opmars bezig; nu zien zij hun afzetmogelijkheden in één klap wegvallen. Toch biedt de coronacrisis ook kansen voor deelmobiliteit. Bijvoorbeeld oplossingen die zich richten op de community en een versnelde ontwikkeling van mobiliteitshubs.

Delen is de toekomst
Crisis of geen crisis; volgens Geurts en Westerhof is delen de toekomst van mobiliteit. Steden willen namelijk steeds minder auto’s in de stad. Zo zit er een limiet aan het aantal parkeerplekken dat vastgoedontwikkelaars kunnen aanbieden aan bewoners of bedrijven. Recent ontwikkelde Faraday Keys voor een vastgoedspeler een shared mobility concept, waarbij huurders gebruik kunnen maken van een aantal deelvoertuigen die bij hun woning staan opgesteld. “Een duurzame mobiliteitsoplossing zou standaard onderdeel moeten zijn van de vastgoedoplossing”, stelt Geurts.

‘Deelmobiliteit gaat zeker niet wegvallen’
Bovendien is deelmobiliteit juist nu een kans voor bedrijven om kosten te besparen, benadrukt Westerhof. “Daarmee kun je simpelweg aan meer mensen mobiliteit bieden met hetzelfde aantal vervoersmiddelen. Ik denk dat bedrijven juist nu geneigd zijn om meer poolauto’s op te nemen en minder leaseauto’s aan te bieden.”

Lees meer

Bron en beeld: duurzaambedrijfsleven.nl


Gepubliceerd op: 19 Mei 2020