Ga terug naar alle nieuwsberichten

Ecostand dataserver: 10% energiebesparing zonder prestatieverlies

Een coalitie van bedrijven en overheden onderzocht het energieverbruik van dataservers. Uit dit project LEAP (Lower Energy Acceleration Program) blijkt dat ondernemers 10% energie besparen door de servers in de ‘spaarstand’ te laten draaien. Dit is zonder prestatieverlies.

Iedere organisatie kan dit doen met een kleine inspanning. “Het is vooral een kwestie van je instellingen nog eens nalopen. Zorg dat je servers draaien als ze ook echt performance moeten leveren. De angst dat dit je prestaties beïnvloedt, is onterecht”, aldus Mark Spronk, Senior Project Manager bij Schiphol.

Happy flow-manual
De onderzoeksresultaten zijn sinds kort gepubliceerd. De resultaten worden gedeeld met instructie- en trainingsmateriaal, de zogenaamde ‘Happy Flow-manual’. Het wordt hierdoor voor iedere organisatie gemakkelijker om zelf de eco-modus in te schakelen. Hier is namelijk geen nieuwe techniek voor nodig. De eco-modus is een instelling die al beschikbaar is op servers. Klanten van datacenters kunnen die zelf activeren. In de Happy Flow-manual staat stap voor stap aangegeven hoe organisaties de spaarstand inschakelen.

“Energiebesparing voor 61.000 huishoudens”
Marjolein Bot, LEAP-Lead bij de Amsterdam Economic Board: “We zijn erg blij dat de toepassing van ‘powermanagement’ op dataservers direct het verbruik verlaagt. Dat is zonder prestatieverlies. Daarmee….  lees verder


Gepubliceerd op: 17 Februari 2021