Ga terug naar alle nieuwsberichten

Een eigen bedrijf starten in regio Foodvalley

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 14 en 23 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. De jongeren krijgen steun van professionele begeleiders die hen o.a. training, advies en tips geven. 

De jongeren met een ondernemers idee kunnen zich inschrijven en krijgen gedurende de 6 vakantieweken trainingen, coaching, bedrijfsbezoeken, inspiratiesessies, workshops en presentaties van ondernemers aangeboden. Ze krijgen een bescheiden startkapitaal (€ 100) en gaan boekhouden. In de laatste week volgt een heuse accountants controle en vindt de finale plaats, waar de jongeren hun bedrijf(-sidee) presenteren en ook pitchen voor een deskundige jury. De winnaar mag naar de landelijke finale. Het project biedt plaats aan tussen de 20 en 30 jongeren, van Havo tot HBO en worden begeleid door twee ondernemerscoaches.

Ter ondersteuning van dit project zoeken we ondernemersbuddies die het leuk vinden om een van de jongeren van tips en advies te voorzien. In de week van 22 juli wordt daarvoor een kennismakingsborrel georganiseerd met een korte meet and greet sessie. De ondersteuning van een van de Zomerondernemers hoeft niet veel tijd te kosten, vaak is een uurtje al voldoende en geeft de jongeren steun, vertrouwen en de buddie veel energie en plezier. Daarnaast starten we een kleine crowdfund actie om het startkapitaal wat de jongeren krijgen te verzamelen.

Zomerondernemer is een perfect project om jongeren te boeien en binden aan de regio en ze bovendien een gedegen voorbereiding te geven op een eigen onderneming of een waardevolle toevoeging aan het CV.

Wilt u hier ook een bijdrage aan leveren? ZomerOndernemer 2019 Foodvalley is nog op zoek naar sponsoren die o.a. willen helpen het startkapitaal van maximaal € 200 per zomerondernemer bijeen te brengen. Alle kleine beetjes helpen! Lees HIER meer.

Kent u een jongere met een leuk idee voor een eigen bedrijf die daar echt werk van wil maken? Verwijs hem of haar dan naar ZomerOndernemer Food Valley .


Gepubliceerd op: 3 Juni 2019