Ga terug naar alle nieuwsberichten

Een toren van spaghetti

Twintig ondernemers kwamen 31 mei naar LaVita Lifestyle, waar Bob Konings van JouwDoel tekst en uitleg gaf over efficiënter werken door een aantal aspecten van Lean management te bespreken. ‘Het gaat er vooral om, dat je elke dag kijkt binnen je bedrijf wat je aan het doen bent en of je een klein ding kunt verbeteren. Met kleine stapjes kom je zo in de richting van je doel,’ zo hield hij de deelnemers voor. Na de toelichting over de theorie werden de aanwezigen in groepjes aan het werk gezet om met 20 spaghettisticks, 1 meter touw, 1 meter plakband en een marshmellow een zo hoog mogelijk toren te bouwen. Uiteindelijk ging het niet om de hoogste toren, maar om het proces van samenwerken. Vooraf eerst gaan overleggen over de aanpak, bleek niet te werken. ‘We gingen daarom maar gewoon aan het uitproberen,’ vertelde het winnende team. ‘Kinderen maken de hoogste torens bij dit spel. Die gaan namelijk gewoon spelen en ontdekken gaandeweg hoe ze een zo hoog mogelijke toren kunnen bouwen,’ zo bevestigde Bob.

Daarna kwamen de meest voorkomende verspillingen aan bod, zoals overproductie, overprocessing, teveel voorraad hebben en bijvoorbeeld méér leveren dan wat de klant gevraagd heeft en waar hij dus niet voor wil betalen. Vervolgens bespraken de deelnemers in groepjes waar in hun bedrijf de knelpunten liggen. Als laatste vertelde gastheer Wesley Routier iets meer over LaVita Lifestyle. Hij nodigt ondernemers uit om eens mee te sporten met andere ondernemers op donderdagochtend vroeg, met van 7 tot 8 uur netwerken en sporten gevolgd door een gezamenlijk ontbijt.

Ter afsluiting stond er in de lounge bij LaVita een hapje en een drankje en werd er nog een half uurtje gezellig nagepraat. Kijk hier voor de foto’s.


Gepubliceerd op: 4 Juni 2018