Ga terug naar alle nieuwsberichten

Eerste waterstoftankinstallatie Veenendaal stap dichterbij

De eerste waterstoftankinstallatie in de regio is een stap dichterbij. Rob en Gilian Rijnsaardt uit Veenendaal hebben samen met wethouders Marco Verloop en Engbert Stroobosscher de erfpachtovereenkomst voor een perceel aan de Rondweg-Oost ondertekend. Waterstof geproduceerd uit groene energie of uit aardgas kent geen CO2-emissies. Het is daarom één van de grote beloften om de omschakeling naar duurzame mobiliteit te realiseren. De heren Rijnsaardt willen daar met een tankstation aan bijdragen.

Stroobosscher is blij met de plannen. ,,Om het tankstation te kunnen realiseren hebben we de bestaande overeenkomst met de heer Rijnsaardt opengebroken en een erfpachtovereenkomst gesloten voor een periode van 30 jaar. We hebben afgesproken dat zij de waterstoftankinstallatie uiterlijk in 2029 in bedrijf hebben.” 

‘BELANGRIJKE STAP’ ,,Het voordeel van waterstof ten opzichte van batterij-elektrische voertuigen is de hoge energiedichtheid. Dit is vooral van belang bij zware voertuigen zoals vrachtauto’s. Door de hoge energiedichtheid is een groter rijbereik en een langere gebruikersduur mogelijk”, legt de wethouder uit. ,,Deze waterstoftankinstallatie is voor Veenendaal daarom een belangrijke stap om de doelen uit de Klimaatwet en het programma Energieneutraal Veenendaal 2050 te realiseren.”

PERSONENAUTO’S Momenteel zijn er negen waterstoftankstations in Nederland, waarmee het netwerk nog niet dekkend is. Rob en Gilian Rijnsaardt zien hier de toekomst in. ,,De komende jaren verwachten wij 

Lees verder

Bron: Rijnpost Foto: gemeente Veenendaal


Gepubliceerd op: 16 December 2021