Ga terug naar alle nieuwsberichten

Europese subsidie voor research / investeringen circulair MKB

Hierbij de oproep aan MKB-ers om zich aan te melden voor een ondernemersnetwerk dat wil inspelen op de kansen van de Green Deal (toekomstige Horizon calls). De oproep komt van TNO en Ecopreneur.eu.

Samen met onderzoekspartner TNO Nederland wil de European Sustainable Business Federation – Ecopreneur.eu – groene kleine en middelgrote bedrijven (MKB) in hun startblokken krijgen voor komende door de EU gefinancierde onderzoeks- en innovatieprojecten van HORIZON EU . Het nieuwe Horizon-programma loopt van 2021 tot 2027 en heeft een budget van ongeveer 95,5 miljard euro.

Ecopreneur.eu nodigt geïnteresseerde mkb’ers uit om een online vragenlijst van 5 minuten in te vullen om hun interesse te betuigen in deelname aan een consortium dat bereid zou zijn te reageren op EU-oproepen van HORIZON zodra ze gepubliceerd worden.

Afhankelijk van de specifieke capaciteiten en interesses van elke KMO zullen consortiumpartners gezamenlijk onderzoeksvoorstellen schrijven om een Europese circulaire economie en de Europese Green Deal te bevorderen. Door de krachten te bundelen met TNO Nederland wil Ecopreneur.eu de kansen voor het MKB om EU-financiering te verkrijgen aanzienlijk vergroten.

U vindt hier een toelichting. U kunt u hier aanmelden. Voor verdere vragen u contact opnemen met Michael Laermann, beleidsmedewerker bij Ecopreneur.eu.


Gepubliceerd op: 2 Februari 2021