Ga terug naar alle nieuwsberichten

Experttafel op bezoek bij Boerderij van de Toekomst

Uitnodiging van RCT Gelderland

Energie opwekken op landbouwgrond, terwijl de agrarische productie gelijk blijft. Dat is het doel van de H2arvester: wagens met zonnepanelen die zelfsturend over landbouwgrond rijden. Op dinsdag 12 juli kun je dit zelf bekeken tijdens de Experttafel. We gaan namelijk op bezoek bij de Boerderij van de Toekomst van de WUR in Lelystad. Meld je snel aan.

De H2arvester is een concept dat bedacht is voor de agrarische sector. Het bestaat uit wagens met zonnepanelen die zelfsturend over landbouwgrond rijden, zodat de agrarische productie op dit perceel gelijk kan blijven, terwijl tegelijkertijd energie wordt opgewekt (dubbel landgebruik). Eén van de eerste installaties rijdt inmiddels op de Boerderij van de Toekomst van WUR in Lelystad. Doel is tevens de opgewekte energie zoveel mogelijk op dezelfde locatie te gebruiken, eventueel door eerst om te zetten in waterstof.

Een consortium bestaande uit diverse partijen uit Ede; de voetbalclub Blauw Geel ’55, gemeente Ede, energiecoöperatie Vallei Energie, de Nooij Stainless BV, IPSS Engineering en bedenkers van de H2arvester is gevormd om een pilotproject te starten met in eerste instantie rijdende zonnewagens op één van de grasvelden van Blauw Geel ’55.

Denk jij als ondernemer een bijdrage te kunnen leveren aan dit project door deelname of sponsoring? Of ben jij als akkerbouwer of eigenaar/gebruiker van restgronden of sportvelden geïnteresseerd in de toepassing van de H2arvester? Neem dan deel aan deze experttafel.

Programma dinsdag 12 juli

15.00 uur Ontvangst met koffie/thee door Sina Salim (RCT Gelderland)
15.05 uur Inleiding en aanleiding van de bijeenkomst
15.15 uur Presentatie van H2arvester
15.25 uur Toelichting op onderzoek in Lelystad
15.30 uur Verdere ontwikkeling op het gebied van mobiele zonnesystemen
15.40 uur Toepassing op sportvelden
15.50 uur Vragen, antwoorden en discussie
16.00 uur Bezoek aan de zonnewagen in het veld
16.30 uur Afsluiting

Locatie: Boerderij van de Toekomst, Edelhertweg 1, Lelystad
Gezamenlijk vertrek om 13.45 uur vanuit Van Gent Autobedrijf, Copernicuslaan 7-9, Ede.

Om kennis te kunnen maken met waterstofauto’s heeft Van Gent Autobedrijf uit Ede Mirai’s beschikbaar gesteld. Deelnemers die met een waterstofauto naar Lelystad willen rijden, worden verzocht om zich uiterlijk om 13.45 uur bij Van Gent Autobedrijf Ede, Copernicuslaan 7-9, Ede te melden.

Deze experttafel wordt georganiseerd in samenwerking met de voetbalclub Van Gent Autobedrijf Ede, Blauw Geel ’55, gemeente Ede, energiecoöperatie Vallei Energie, de Nooij Stainless BV, IPSS Engineering, Hans Linders en de bedenkers van de H2arvester Rob Jacobs en Marcel Vroom.


Gepubliceerd op: 1 Juli 2022