Ga terug naar alle nieuwsberichten

Experttafel ‘Rijdende zonne-installatie’ op dinsdag 23 november

Beste ondernemer,

Denk jij als ondernemer een bijdrage te kunnen leveren aan het fabriceren van de H2arvester? Of ben jij als akkerbouwer of eigenaar/gebruiker van restgronden of sportvelden geïnteresseerd in de toepassing van de H2arvester? Neem dan deel aan deze Experttafel.

De H2arvester is een concept dat bedacht is voor de agrarische sector. Het bestaat uit wagens met zonnepanelen die zelfsturend over landbouwgrond rijden, zodat de agrarische productie op dit perceel gelijk kan blijven, terwijl tegelijkertijd energie wordt opgewekt (dubbel landgebruik). De eerste installaties rijden inmiddels in drie verschillende pilotprojecten. Het doel is de opgewekte energie zoveel mogelijk op dezelfde locatie te gebruiken, eventueel door eerst om te zetten in waterstof.

Een consortium bestaande uit de voetbalclub Blauw Geel ’55, gemeente Ede, energiecoöperatie Vallei Energie, Hans en bedenkers van de H2arvester is gevormd om een pilotproject te starten met in eerste instantie twee rijdende zonnewagens van 12 meter breed op één van de grasvelden van Blauw Geel ’55.

Programma donderdag 23 november
15.00 uur        Ontvangst door Sina Salim (RCT Gelderland)
15.10 uur        Voorstel partners consortium en toelichting concept
15.30 uur        Concrete vraag van het consortium (specificaties enz.)
15.45 uur        Borrel
16.00 uur        Sessie: Voorstel aanwezigen en bijdrage aan consortium
16.30 uur        Vervolgafspraken

Locatie: vv Blauw Geel ’55, Peppelensteeg 5, Ede

Deelname aan de Experttafel is gratis. Hier aanmelden vóór 19 november. We ontmoeten je graag tijdens deze interactieve bijeenkomst!

Met vriendelijke groeten,
Sina Salim
Innovatiemakelaar RCT Gelderland


Gepubliceerd op: 16 November 2021