Ga terug naar alle nieuwsberichten

Extra geld voor Rijnbrug komt er niet, nieuw onderzoek wel

De Gelderse politiek legt definitief niet de benodigde extra 30 miljoen euro op tafel om daarmee de Rijnbrug te gaan verbreden. Daarmee gaat een streep door de huidige verbredingsplannen. De komende maanden moet duidelijk worden of er toch niet elders extra miljoenen vandaan kunnen komen. 

De al door Gelderland gereserveerde 40 miljoen euro blijft dankzij een voorstel van de SGP beschikbaar voor het project. Als er plots toch extra geld beschikbaar komt vanuit de Rijksoverheid, willen de Gelderse statenleden het plan toch doorzetten. Dat is een laatste kans om de verkeersopstoppingen rondom de brug op te lossen met een bredere brug.

Eerder wilde Gelderland het al gereserveerde geld inzetten voor andere maatregelen om de druk op de brug te verlichten, bijvoorbeeld het stimuleren van de fiets. Dat gebeurt voorlopig niet. Het geld blijft in de ijskast én beschikbaar voor de brug. Tot aan de zomer volgen nog extra onderzoeken of er toch niet andere oplossingen zijn om de verkeersdrukte rond Rhenen en Kesteren op te lossen.

Langlopend dossier
Gelderland en Utrecht hebben al enkele jaren ieder 40 miljoen euro gereserveerd voor de verbreding van de brug, die dagelijks zorgt voor frustraties bij automobilisten. Op en rond de brug staat het regelmatig muurvast. Maar…. lees verder

Bron: Gelderlander  Foto: Provincie Utrecht


Gepubliceerd op: 28 Februari 2022