Ga terug naar alle nieuwsberichten

Fiets populaire secundaire arbeidsvoorwaarde

Het milieu, en dan vooral het verminderen van de CO2 uitstoot, is een belangrijk speerpunt in het beleid van Van Veldhuizen Logistiek. Tegelijk willen ze een aantrekkelijke werkgever zijn, waar medewerkers ook plezier in hun werk hebben. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Via de campagne FietsJeFit.com kwamen ze op het idee van een fietsplan, waarvoor Marc van Veldhuizen in gesprek ging met Vallei Auto Groep over Lease a Bike: ‘Accountmanager Lenard Nissan legde duidelijk uit hoe gebruiksvriendelijk het systeem werkt, waardoor je als werkgever er nauwelijks tijd mee kwijt bent.’

Buiten de WKR
Via een online portaal stel je als werkgever de voorwaarden en het maximaal te besteden bedrag in, waarna de werknemer met een code naar de plaatselijke fietswinkel kan gaan. ‘Omdat onze medewerkers nog maar een deel van de kosten zelf hoeven bij te dragen, komt een mooie nieuwe e-bike bijvoorbeeld binnen bereik. Het portaal is gebruiksvriendelijk en duidelijk. En qua loonadministratie brengt het weinig extra werk met zich mee.’ Wat Lease a Bike mede zo aantrekkelijk maakt, is dat het buiten de werkkostenregeling valt.  

Gebruiksvriendelijk platform
Marc van Veldhuizen is de vijfde generatie van het bijna 120-jarige familiebedrijf. Hij houdt zich voornamelijk bezig met digitaliseren en automatiseren: ‘Het wordt steeds belangrijker dat we datagericht werken. Mij spreekt het gedigitaliseerde platform van Lease a Bike erg aan: deelnemers kunnen er makkelijk mee omgaan en vinden alle benodigde informatie. Via het dashboard houden wij altijd het overzicht.’ Veel medewerkers komen al op de fiets naar hun werk, maar met deze fietsregeling zal dat aantal nog flink toenemen, zo is het streven bij Van Veldhuizen Logistiek.  

Op de foto van links naar rechts: Lenard Nissan, Marc van Veldhuizen en Arend Flier.


Gepubliceerd op: 25 November 2021