Ga terug naar alle nieuwsberichten

Gastvrij ontvangen bij Koninklijke Ginkel Groep

Met een boeiend programma inclusief rondleiding door de voormalige Willibrorduskerk en -parochie verzorgde de Koninklijke Ginkel Groep (KGG) dit jaar het BOV Bedrijfsbezoek. Wim van Ginkel nam ons mee door de historie van het gebouw, waarna Bart Dijkman het heden en de toekomst schetste van de groenvoorziening. Verticaal groen, binnen en buiten, wordt in toenemende mate ook in Nederland gerealiseerd. Dat er meer groen moet komen, is alleen al noodzakelijk vanwege de waterregulatie: opvang en afvoer tijdens de steeds heviger worden buien en afgifte van de voorraad tijdens lange periodes van droogte.

Nancy van der VIn gaf een toelichting op het nieuwe sociaal bedrijf Rosa Novum. ‘We zijn een gewoon bedrijf en we moeten gewoon concurreren en offertes uitbrengen en goed werk leveren. Maar we doen dat door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen en te zorgen voor goede begeleiding. Het verschil is dat wij een maatschappelijke in plaats van een winstdoelstelling hebben.’ Ze hield een warm pleidooi voor meer groen op de bedrijventerreinen, want daar zijn nog grote stappen te zetten. En wie meer wil weten over het sociaal bedrijf, kan altijd contact met haar opnemen.

Na de rondleiding ontbrak het niet aan drankjes en heerlijke hapjes en werden er weer nieuwe contacten gelegd. U vindt de foto’s hier en binnenkort plaatsen we ook de video. 


Gepubliceerd op: 27 September 2018