Ga terug naar alle nieuwsberichten

Gerrit geeft gas met de waterstofauto

Je ziet ze nog niet heel veel op de weg, maar waterstofauto’s krijgen stap voor stap steeds meer voet aan de grond. Onze voorzitter Gerrit Valkenburg nam onlangs de proef op de som. Hij reed twee weken lang rond met een waterstofauto.

Voor de mensen die een waterstofauto nog niet kennen; dit is een elektrische auto die waterstof gebruikt als energiebron in plaats van een batterij. De waterstof wordt in een brandstofcel met zuurstof uit de lucht omgezet in water waarbij elektriciteit geproduceerd wordt, die de elektromotor aandrijft. De enige restproducten zijn waterdamp en warmte. Een milieuvriendelijke auto dus. 

Pompstation
Gerrit: “Met de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal, de gemeente Veenendaal en andere partners zijn we bezig om de waterstofauto meer onder de aandacht te brengen. De uitstoot van deze auto is tenslotte minimaal, mits de waterstof duurzaam is opgewekt natuurlijk. Punt is alleen, en dat is een beetje het kip en ei verhaal, een waterstofauto heeft een pompstation nodig en dat ontbreekt nog in Veenendaal. Wil je waterstof pompen, wat overigens snel en best handig gaat, moet je nu nog naar Arnhem waar wel een pompstation te vinden is. Kortom, we moeten samen de voorwaarden creëren voor de realisatie van een Veenendaals waterstoftankstation. 

Lees verder


Gepubliceerd op: 9 Maart 2021