Ga terug naar alle nieuwsberichten

Grote zorgen in Rhenen en Rivierenland: geen extra geld voor Rijnbrug uit Gelderland

Gelderland gaat geen extra miljoenen uitgeven aan het verbreden van de Rijnbrug. Lokale ondernemers denken dat het hele project niet doorgaat en maken zich grote zorgen.

Komende dinsdag neemt de provincie Gelderland een nieuw besluit over wat ze dan wel wil met de veelbesproken Rijnbrug, waar het dagelijks vaststaat met files. In een voorgesprek daarover met inwoners uit de stad Rhenen, vrijdag, werd dat besluit nog niet gedeeld. Een voorschot op het besluit werd wel gedeeld: De benodigde extra 30 miljoen euro komt er niet. Dat zijn extra kosten die Gelderland op moet hoesten voor de verbrede brug. Voor de Rhenense ondernemers staat daarmee wel vast dat het project niet doorgaat. ,,Onze conclusie naar aanleiding van het gesprek met Gelders gedeputeerde Christianne van der Wal is helder: het project Rijnbrug staat op instorten’’, zegt André Toonen, eigenaar van Cunera Vloerbedekking in Rhenen. Lees verder in de Gelderlander.

Als BOV maken wij ons – samen met de andere bedrijvenkringen in Regio Foodvalley – sterk voor verbreding van de Rijnbrug. Ook u kunt uw stem laten horen door deze petitie te ondertekenen.


Gepubliceerd op: 20 December 2021