Ga terug naar alle nieuwsberichten

Heb je creatieve plannen voor het ondernemen in de 1,5 meter-samenleving?

Bericht van Rabobank Vallei en Rijn:

De 1,5 meter-samenleving biedt voor ondernemers ook nieuwe perspectieven. Wij merken dat aan de vele initiatieven die al door bedrijven worden genomen om die 1,5 meter-samenleving vorm te geven. Om deze vaak creatieve initiatieven te stimuleren en een podium te bieden, van elkaar te leren en te ondersteunen in de verdere ontwikkeling, organiseren we een ondernemerspitch.

Ben je ondernemer in de gemeente Ede, Veenendaal, Wageningen of Rhenen en heb je creatieve plannen voor het ondernemen in de 1,5 meter-samenleving? Doe dan mee!

Over wat voor initiatieven hebben we het dan?

·         Creatieve, out of the box, snel schaalbare oplossingen met een zo groot mogelijke positieve economische en maatschappelijke impact

·         Bijdragen aan een slimme, groene en gezonde regio

·         Daarbij valt ook te denken aan samenwerking met andere ondernemingen

Alle ondernemers zijn welkom van startup, MKB tot grote bedrijven en creatieve ideeën voor detailhandel, retail, horeca, mobiliteit, kantorensector, etc. Aanvragen kunnen individueel of in samenwerking met andere ondernemingen in de regio worden ingediend.

Hoe kan ik deelnemen?
Dien je voorstel van maximaal 1,5 A4 in via communicatie.vr@rabobank.nl, onder vermelding van Ondernemerspitch.

Tien kanshebbers mogen pitchen
De tien meest innovatieve ideeën pitchen in de ochtend van 15 juli in twee minuten hun idee voor een panel bestaande uit:

·         Mariska de Kleijne | Directievoorzitter Rabobank Vallei en Rijn
·         JanPieter van der Schans | Wethouder Economische Zaken gemeente Ede
·         Sina Salim | InnovatiemakelaarRCT regio Foodvalley en lid van Raad van Comissarissen Rabobank Vallei en Rijn
·         Willem Kuijsten | Voorzitter Federatie Ondernemers Verenigingen Regio Foodvalley
·         Jacob van Leeuwen | Directeur Delektro, elektrotechnisch intallatiebedrijf in Ede

De pitches zullen plaatsvinden van 10.15 tot 11.45 uur in De Basiliek in Veenendaal, met inachtneming van de 1,5 meter maatregel. De 10 pitchers moeten om 9.15 uur aanwezig zijn. Geïnteresseerden kunnen de pitches volgen via een live stream: Klik hier voor de live stream op 15 juli vanaf 10.15 uur.

Wat kan je winnen?
Het initiatief dat door het panel wordt uitgeroepen als beste idee ontvangt € 3.000 om het idee daadwerkelijk mogelijk te maken, voor de tweede en derde plaats is een bedrag van respectievelijk € 2.000 en € 1.000 beschikbaar. Daarnaast krijgen de winnaars toegang tot de kennis en het netwerk van de samenwerkende organisaties en panelleden om hun plannen tot uitvoering te brengen. Ook krijgt de top 3 media-aandacht via de communicatiekanalen van Rabobank Vallei en Rijn en gemeente Ede. 

De ideeën van alle ingezonden initiatieven worden publiekelijk zichtbaar gemaakt op de website rabobank.nl/vr en op de website van de gemeente Ede, waarmee we ‘corona-proof’ ondernemerschap aanmoedigen en een groter publiek in de regio willen inspireren. 

Met ondernemende groet,
Mariska de Kleijne | Directievoorzitter Rabobank Vallei en Rijn
Jan Pieter van der Schans | Wethouder Economische Zaken gemeente Ede

De ondernemerspitch is een initiatief van Rabobank Vallei en Rijn, in samenwerking met gemeente Ede .


Gepubliceerd op: 25 Juni 2020