Ga terug naar alle nieuwsberichten

Afgedankte apparaten gratis opgehaald

Heeft u nog afgedankte elektrische apparaten ergens staan? Wij komen deze GRATIS bij u ophalen!

Producenten, retailers en gemeenten starten op 14 oktober een Nationale Recycle Week om de inzameling van elektrische apparaten en verlichting een boost te geven.

Oude, af te danken apparaten (waaronder ook spaarlampen, die in hoog tempo worden vervangen door ledverlichting) worden vaak niet ingeleverd voor recycling: ze zwerven door de Nederlandse bedrijven en liggen ergens te verstoffen in magazijnen, kasten of rommelhokken. Het blijkt dat een gemiddeld Nederlands gezin al rond de 100 apparaten in huis heeft waarvan een deel niet meer in gebruik is. Voor bedrijven geldt, dat deze aantallen nog veel hoger kunnen zijn! Denk aan printers, pc’s, beeldschermen maar ook koffiezetapparaten, waterkokers, telefoons, opladers…. eigenlijk ‘alles waar een stekker aan zit’. 

Vanuit de BOV-werkgroep van Afval naar Grondstof gaan ook wij deelnemen aan deze actie. In de week van 14 – 18 oktober willen wij zoveel mogelijk afgedankte of oude apparaten gratis bij u op komen halen. Doet u mee ? Stuur dan een e-mail naar parkmanager Sijmen van Dommelen via parkmanager@boveenendaal.nl


Gepubliceerd op: 26 Juli 2019