Ga terug naar alle nieuwsberichten

Historische vaartocht Veenendaal-Antwerpen

Van 28 juni tot en met 6 juli maakt het oudste, nog zeilende rivierschip de Helena een historische vaartocht van Veenendaal naar Antwerpen. Gedurende acht etappes krijgt steeds een gezelschap van 45 personen de kans mee te varen met dit ijzeren binnenvaartschip, dat volledig in authentieke staat is gerestaureerd en als varend monument is erkend. Varen met deze 40 meter lange, originele stevenaak uit 1875 is dan ook een unieke belevenis.

Aanleiding voor deze tocht is het Gilbertjaar 2019. Onder deze noemer vinden in Veenendaal het hele jaar door tal van activiteiten plaats om de bevolking onderling te verbinden en om de 500ste geboortedag te vieren van Gilbert van Schoonbeke. Deze grensverleggende en doortastende ondernemer uit Antwerpen is met zijn exploitatie van de veengronden rondom Rhenen van belang geweest bij het ontstaan van Veenendaal. Omdat hij de turf per schip naar Antwerpen liet vervoeren, ontstond het idee voor deze unieke vaartocht, die samen met De Klassieke Rederij georganiseerd wordt.

Voor de eerste symbolische etappe van Veenendaal naar Rhenen worden op 22 juni turfaken ingezet. Vanaf 28 juni vaart de Helena van Rhenen naar Antwerpen. Locaties op de route, te weten Wijk bij Duurstede, Vreeswijk, Schoonhoven, Dordrecht, Willemstad, Bruinisse en Yerseke, reageerden al erg enthousiast om de Helena met haar gasten te ontvangen. In Dordrecht zal burgemeester Wouter Kolff bijvoorbeeld de Helena met haar gasten welkom heten. 

Iedere etappe van de reis duurt een dagdeel en groepen kunnen tegen betaling aanmonsteren. Er is ruimte voor 45 personen en tickets zijn te bestellen vanaf € 3.500,- per groep. Voor specifieke wensen (busvervoer van en naar de boot, catering, sprekers enzovoorts) kunnen maatwerkafspraken worden gemaakt met Rosalie van De Klassieke Rederij via 06-54232925 of rosalie@deklassiekerederij.nl.  De etappe van Vreeswijk naar Schoonhoven is inmiddels geserveerd en er zijn ook al verschillende opties genomen op specifieke etappes.

Zoekt u nog een exclusieve invulling van een klantendag of een bijzondere invulling van uw personeelsfeest? Mis deze geweldige gelegenheid voor een exclusieve vaartocht niet en neem contact op met Roeland Tameling voor meer informatie via info@gilbertjaar2019.nl en 06-17453490.


Gepubliceerd op: 16 April 2019