Ga terug naar alle nieuwsberichten

ICT Awards voor de FoodValley regio

Voor het eerst strijden op maandag 28 mei 2018 talrijke ICT-bedrijven uit de gehele FoodValley regio om de felbegeerde titel ‘ICT Onderneming van het Jaar’. De Basiliek in Veenendaal is dan het middelpunt van alle mogelijke belanghebbenden in de ICT-sector van de gemeentes uit dit samenwerkingsgebied.

Deze bijzondere namiddag- en avond vormen de aftrap van Taste of IT, een gezamenlijk initiatief van ICT Valley en ICT Campus, om de ICT-sector binnen de FoodValley regio landelijk en zelfs wereldwijd op de kaart te zetten. De doelstelling van Taste of IT is het faciliteren van regionale samenwerkingen tussen bedrijfsleven, gemeenten en onderwijs. De ICT Campus richt zich vooral op een innovatief ICT
-klimaat met cross overs binnen Food, Health en Tech. Er is al in kaart gebracht hoe ontzettend veel mooie initiatieven er in regio FoodValley te vinden zijn. Deze kennis en krachten worden dag in, dag uit gebundeld en worden zichtbaar gemaakt in binnen- en buitenland. Deze kruisbestuiving biedt toekomst voor de regio en voor de volgende generatie(s). 

ICT is de toekomst 
Er is een groot tekort aan geschoolde mensen in de ICT. Onderwijsinstellingen zoals CHE (start per schooljaar 2018-2019 met twee geheel nieuwe ICT-opleidingen), ROC A12, Knooppunt Techniek en de Wageningen Universiteit bieden ICT-opleidingen aan die direct gerelateerd zijn aan de food, health en tech-industrie die hier groeiende is. Met het organiseren van de FoodValley ICT Awards krijgen de bijzondere bedrijven uit de regio een podium. Op het event zijn zowel aanbieders van werk als scholing, woningen en recreatie te vinden. Maar ook in het traject eromheen zullen de voordelen van het wonen en werken in de FoodValley regio aan het licht worden gebracht. Met als doel: werknemers en scholieren naar de regio toetrekken. Er is dan ook een gezamenlijk plan om de Taste of IT in de aankomende jaren verder uit te bouwen. 

‘’Iedereen moet weten hoeveel bijzondere cross overs ICT met food, health en tech er in deze regio zijn. Het zou toch geweldig zijn als jongeren hier ICT-opleidingen volgen en na het behalen van hun diploma meteen aan de slag kunnen bij een van de vele mooie tech-bedrijven in de regio? De banen in de sector en in deze regio liggen voor het grijpen’’, aldus de organisatie. 

Food Valley ICT Awards 2018 
Behalve de presentaties en bekendmaking van de beste ICT-bedrijven in diverse categorieën op maandag 28 mei aanstaande, kunnen bezoekers in het namiddagprogramma kennis maken met relevante ondernemingen, overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en culinaire hoogstandjes uit de FoodValley regio. Aansluitend vinden de FoodValley ICT award-uitreikingen plaats. 

Belangstellen kunnen meer informatie over de kaartverkoop van de FoodValley ICT Awards 2018 (25 euro exclusief btw voor ICT-professionals, 10 euro exclusief voor ICT-scholieren en studenten) en de deelnemende partners vinden op www.foodvalley-ictawards.nl. 
 


Gepubliceerd op: 7 Mei 2018