Ga terug naar alle nieuwsberichten

Innovatieprijs Regio Foodvalley 2023 naar Saia Agrobotics

Saia Agrobotics uit Wageningen heeft woensdagavond 11 oktober de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2023 gewonnen met een bijzondere oplossing voor personeelstekorten in de glastuinbouw. Zij sturen niet robots de jungle in, maar halen de plant naar de robot. De publieksprijs ging naar Upstream Foods uit Wageningen. Zij maken smakelijke alternatieve vis door stamcellen toe te voegen aan plantaardig eiwit. ‘Vis zonder vangst’, zoals ze het zelf noemen.

Bekijk hier alle bedrijfsvideo’s van de genomineerden.

Voor het eerst werd dit jaar ook de ICT Award Regio Foodvalley uitgereikt. De juryprijs ging naar BFG Warehousing uit Nijkerk. Zij hebben een handige ‘forecasting tool’ bedacht voor de fresh food-sector waarmee voedselverspilling in de retail kan worden teruggedrongen. “Met deze prijs kunnen we laten zien wat er allemaal mogelijk is. De winnaar van de publieksprijs is Aryzon World uit Ede, dat training en onderwijs ontwikkelt voor uniek denkende medemensen met labels als ADHD, ADD, dyslexie, autisme, hoogbegaafdheid en meer.

Bekijk de Nominaties ICT Awrds

Chelsey Verbond van ItsyCycle  wonde Young Talent Award 2023.  Ze bedacht een gebruiksysteem voor elke fase van het jonge leven. Met als doel om bewustwording binnen ouderschap te creëren en ondersteuning te bieden bij het maken van duurzame keuzes voor een goede start van hun kind.


Gepubliceerd op: 26 Oktober 2023