Ga terug naar alle nieuwsberichten

Interesseer jongeren voor uw bedrijf

Veruit de meeste jongeren weten als ze 14 of 15 jaar zijn nog echt niet ‘wat ze later willen worden’. Dat komt ook omdat ze geen idee hebben hoe een bedrijf er van binnen uitziet en welke functies er allemaal zijn. Terwijl die informatie wel heel belangrijk is bij de keuze voor de juiste opleiding!

Daarom hebben we als BOV samen met alle vo-scholen in Veenendaal het initiatief genomen om de eerste Jongeren Bedrijven Dag (JBD) te organiseren op dinsdag 15 februari 2022.

Leerlingen van leerjaar 3 TL (=Theoretische Leerweg: de vroegere mavo) en havo bezoeken in groepen van 10 en onder begeleiding vanuit het onderwijs ’s morgens en ’s middag een bedrijf. Zo maken ze kennis met bedrijven en functies. In Oss organiseren ze al 5 jaar op rij een JBD en de ervaringen zijn erg positief. Bedrijven profileren zich met succes als mogelijke werkgever. Als rechtstreeks gevolg van deze kennismaking zijn, na het voltooien van hun studie, diverse leerlingen in dienst gekomen bij een bedrijf dat ze bezocht hadden. 

Wilt u ook één of twee groepjes leerlingen een dagdeel (ochtend en/of middag) ontvangen? Als u zich nu aanmeldt om mee te doen, dan komt Monique Sassmanshausen van Het Perron persoonlijk bij u langs om het programma te bespreken en al uw vragen te beantwoorden.  

Neem contact op met Monique Sassmannshausen via  m.sassmannshausen@hetperron.nl of 0318-509600 of 06-81433777.

De BOV en het onderwijs in Veenendaal zien de JBD als een goede manier om jongeren op het juiste moment te interesseren voor een toekomst bij Veenendaalse bedrijven. Een kleine dertig bedrijven doen al mee – u ook?


Gepubliceerd op: 23 November 2021