Ga terug naar alle nieuwsberichten

Is je software up-to-date? Cybermonitor geeft inzicht!

Een interview met imkerij De Werkbij over de Cybermonitor
De Werkbij: “Mijn grootste uitdaging was inzicht te krijgen in hoe goed de software up-to-date was. De Cybermonitor heeft dit probleem opgelost”

We spraken met Diederick Magré van De Werkbij over de implementatie van de Cybermonitor bij de imkerij. We vragen hem waarom hij met de Cybermonitor aan de slag wilde. Magré: “Een collega attendeerde mij erop. Ik heb vanaf 1989 gewerkt aan (netwerk)beveiliging, dus mijn interesse was snel gewekt. Ik hoopte met de Cybermonitor goed inzicht te krijgen in de toestand van software patches.” Dit zogenaamde ´patchen´ is het updaten van de kwetsbaarheden in je software en is één van de eerste basismaatregelen van het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) om de gevolgen van een cyberaanval te minimaliseren.

Vóór de implementatie van de Cybermonitor was het een uitdaging voor Magré om inzicht te krijgen in de huidige status van hun software, vooral gezien het feit dat hij slechts één dag per week werkt bij De Werkbij. “De grootste uitdaging was wel om inzicht te krijgen in hoe goed de software up-to-date was,” zegt Magré. De Cybermonitor heeft dit probleem opgelost door snel een overzicht te bieden van het patch-level van de software die wij gebruiken.

De Cybermonitor heeft niet alleen geholpen met inzicht in het patch-level, maar ook met de beveiliging van individuele apparaten. “Ik heb een onveilige browser van mijn laptop verwijderd. Dat leverde een behoorlijke winst op! Hij was in één keer ‘veilig’,”.

Een andere nuttige functie van de Cybermonitor is voor Magré de questionnaire die inzicht geeft in het kennisniveau van collega’s.

Hoewel De Werkbij een kleiner bedrijf is zonder formeel beveiligingsbeleid, heeft de Cybermonitor hen toch geholpen een beter inzicht te krijgen in hun beveiliging. Magré: “Met een minimale inspanning kan ik meer doen!”

Als afsluitend advies benadrukte hij het belang van samenwerking tussen gemeenten en bedrijven om de cybersecurity te verbeteren. “De BOV-cybersecurity monitor is een prachtig initiatief. Ik raad iedereen aan er gebruik van te maken. Zeker voor leden van de BOV omdat er voor hen geen kosten aan verbonden zijn. Mocht ik ergens kunnen helpen: neem gerust contact op. Wellicht kan ik helpen.”

Hier vindt u meer informatie over Imkerij de Werkbij 


Gepubliceerd op: 7 November 2023