Ga terug naar alle nieuwsberichten

Martin Ruiter eerste voorzitter Economic Board Regio Foodvalley

Per 1 januari is de Economic Board Regio Foodvalley van start gegaan. Het is een volgende stap in de samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid om de regio te ontwikkelen tot topregio op het gebied van landbouw en voeding. Martin Ruiter, voorzitter VNO-NCW VeluweVallei en Gelderland, is de komende anderhalf jaar namens de ondernemers de eerste voorzitter van de Economic Board.

Daarna nemen Jan-Jacob van Dijk (onderwijs) en René Verhulst (overheid), beiden ook voor anderhalf jaar, de rol van voorzitter op zich. De Economic Board gaat aan de slag met de Strategische Agenda 2020-2025 waarin is vastgelegd wat de partijen samen willen bereiken. Vanuit elke ‘kolom’ hebben vijf bestuursleden zitting in de Economic Board, die toeziet op de voortgang van projecten en nieuwe projectplannen toetst. “We willen kort op de bal blijven zitten”, zegt Ruiter. “De focus ligt op de thema’s die in de Strategische Agenda zijn geformuleerd.”

Als voorzitter representeert Ruiter de Economic Board naar buiten, maar hij wil vooral aan zijn achterban laten zien wat er in de samenwerking te behalen is.

Lees verder


Gepubliceerd op: 12 Januari 2021