Ga terug naar alle nieuwsberichten

Meer vertrouwen voor beter leiderschap

‘Durf je kwetsbaar op te stellen en fouten toe te geven’ was één van de tips die spreker Wiemer Renkema gaf tijdens de lunchbijeenkomst over Vertrouwen en Leiderschap. Nadat de ruim 80 aanwezigen genoten hadden van de lunch bij Hugo’s Pannenkoeken, activeerde Renkema de aanwezigen door ze een paar bijzondere vragen aan elkaar te laten stellen. Het doel van deze vragen – zoals ‘Waar ben je het meest bang voor?’ – is het elkaar beter leren kennen, waardoor het onderling vertrouwen groter wordt.

Ook werd men per tafel uitgedaagd het hoogste bouwwerk te maken van spaghetti (ongekookt weliswaar), plakband en een stukje touw. De valkuil bleek bij de meesten het spekje dat in de top geplaatst moest worden. Het winnende ‘bouwwerk’ was ruim 70 centimeter hoog. 

Met voorbeelden van krachtige leiders uit het verleden, zoals Winston Churchill en Koning Henry V, maakte Renkema onder andere duidelijk dat je niet altijd meer moet werken of meer mensen en meer materialen nodig hebt, om beter te kunnen presteren.

De foto’s vindt u hier


Gepubliceerd op: 11 Februari 2020