Ga terug naar alle nieuwsberichten

Meld Misdaad Anoniem

Op bedrijventerreinen, in woonhuizen, loodsen en schuurtjes: criminelen kunnen overal opduiken met wietplantages en andere illegale activiteiten. Met als gevolg bedreiging, brandgevaar en verloedering van de omgeving. U wilt dat de politie in actie komt, maar u wilt beslist NIET dat de tip naar u te herleiden is? Hiervoor is Meld Misdaad Anoniem (M.): het onafhankelijke meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over het vermoeden van criminaliteit.

Alleen als uw anonimiteit gewaarborgd kan worden, stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Zij kunnen hiermee niet zomaar ergens binnenvallen of iemand aanhouden. Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een verdachte of adres bekend? Nader onderzoek kan nieuwe feiten opleveren. 

Een M.-melding is hiermee een puzzelstuk in een groter geheel en wordt onderdeel van de gebruikelijke onderzoeken van bijvoorbeeld de politie. De opsporingsinstanties zijn zelf verantwoordelijk voor wat er met de informatie wordt gedaan. Zij moeten zich daarbij houden aan bestaande wet- en regelgeving voor het doen van onderzoeken.

M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. U kunt 24/7 online melden in een beveiligde omgeving.

Dus ziet u iets waarvan u denkt: dit klopt niet? Geef het door aan M.! Alleen samen kunnen we onze werk- en leefomgeving veilig houden. Meer informatie


Gepubliceerd op: 20 April 2021