Ga terug naar alle nieuwsberichten

MVO-prijs Veenendaal voor Organic Flavour Company

Het is één van de (nog) enigszins verborgen pareltjes van het Veenendaalse bedrijfsleven: de Organic Flavour Company (OFC). Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal stond het bedrijf echter vol in de schijnwerpers, toen burgemeester Gert-Jan Kats bekendmaakte dat OFC de MVO-prijs Veenendaal 2020 heeft gewonnen. De jury motiveerde haar keuze als volgt:  

‘Als importeur en producent van biologische thee, kruiden en specerijen biedt OFC de consument producten die op een eerlijke en verantwoordelijke wijze geproduceerd zijn. Daarbij zijn zij zich bewust van de keten waarin zij zaken doen. De producten komen uit werelddelen waar het niet vanzelfsprekend is dat arbeidsomstandigheden en milieu een belangrijke rol spelen. OFC wil bijdragen aan een gezonde wereld en een eerlijk rendement voor iedereen in de keten: van boer tot consument. Dat doet zij door hoge eisen te stellen aan de herkomst van haar producten: alleen biologisch geteelde gewassen zijn acceptabel en de arbeidsomstandigheden moeten goed zijn. Daar tegenover staat een eerlijke prijs voor haar leveranciers. Die leveranciers dienen aan strenge eisen te voldoen, maar in plaats van enkel een eisende partij te zijn, ondersteunt OFC deze leveranciers ook. OFC speelt bijvoorbeeld een actieve rol bij onderwijsprojecten in Vietnam en Egypte.

OFC kijkt ook naar haar eigen activiteiten: reductie van afval en energiegebruik zijn belangrijke thema’s. Daarnaast biedt OFC al jaren een werkplek voor mensen met een arbeidsbeperking.

Is dit ook economisch duurzaam? De jury meent van wel. Organic Flavour Company hanteert deze bedrijfsvoering al 40 jaar. In een wereld waarin de vraag naar verantwoorde producten steeds groter wordt, ligt er een mooie toekomst in het verschiet. Een management buy-out door 6 collega’s geeft aan dat dit vertrouwen er bij het bedrijf zelf ook is.

FairTrade Gemeente Veenendaal en de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal zijn trots op Organic Flavour Company als winnaar van de MVO-prijs Veenendaal 2020!’

Hierna overhandigde burgemeester Kats bloemen, de oorkonde en het speciale beeldje van de (aanwezige) Veenendaalse kunstenaar Hans van Leeuwen aan Peter van de Steeg (rechts op de foto) en zijn collega’s van OFC.


Gepubliceerd op: 7 Januari 2020